Liderii filialelor PSD din țară așteaptă decizia conducerii centrale în privința unei contra-manifestații ca răspuns la protestele celor care au ieșit duminică în stradă."Țara asta nu poate să fie lăsată așa, să-și bată oricine joc de ea", declară liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.
Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu a solicitat organizarea unui miting ca răspuns la protestele celor care au ieșit duminică în stradă, însă așteaptă ca partidul să ia o decizie urgentă în acest sens în cadrul Comitetului Executiv.
"Eu nu am cerut contra-manifestații de stradă, decizia se va lua în Comitetul Executiv, care va avea loc curând după ultimele evenimente. Țara asta nu poate să fie lăsată așa, să-și bată oricine joc de ea. Cei 30.000 de oameni care au protestat nu pot domina cele câteva milioane care au ales PSD. Gafa făcută de președintele Iohannis este una mare de tot, cred că are sfătuitori foarte proști”, a spus Laurențiu Nistor.
Și președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost interpelat de susținători ai PSD și de primari care i-au cerut ca PSD să ia atiudine față de "încercarea de sabotare a acțiunilor Guvernului".
"M-am întâlnit azi (luni - n.r.) cu primari, cu diverse persoane, am fost sunat de diverși cetățeni care mi-au spus că nu este normal ca acțiunile Guvernului să fie sabotate de unii. Se pare că în România trebuie să fie disensiuni, mișcări, ca să nu se poată face nimic în această țară”, a spus Stan.
Potrivit acestuia, "protestele de duminică au fost asumate de președintele Klaus Iohannis" care se poziționează, astfel, "împotriva voinței majorității populației care dorește punerea în aplicare a programului de guvernare".
"Se încearcă schimbarea agendei Guverului care își propune să pună în aplicare programul de guvernare, gândit în favoarea tuturor românilor”, a spus Stan.
Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat că organizația pe care o conduce așteaptă o decizie de la București. "Ce se decide, ne aliniem, Dacă se va decide să se facă acest miting, vom participa activ. Eu reprezint niște oameni, aleși locali, membri de partid și ne supunem partidului. Nu pot vorbi în nume personal", a spus Bogdan Toader.
La rândul său, Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș, a declarat că dacă la centru se va decide organizarea unei contra-manifestații, organizația pe care o reprezintă este pregătită să participe.
"Dar nu cred că asta e tocmai abordarea, putem discuta și de a prezenta mai concret, să înțeleagă toată lumea cele două ordonanțe și rolul celor două ordonanțe”, a spus Dobra.