View Single Post
Vechi 18.01.2017, 23:37:55
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pentru o mai bună înČ›elegere a subiectului propus, încercaČ›i să empatizaČ›i cu următoarele cazuri:

V-aČ›i născut cu o boală al cărei leac nu se cunoaČ™te. Să zicem incurabilă. AveČ›i dureri zilnice, nu puteČ›i dormi bine noaptea. Nu duceČ›i o viaČ›ă normală aČ™a cum vedeČ›i la copiii din jur. Eventual ajungeČ›i la vîrsta cînd vă puneČ›i întrebări Č™i căutaČ›i să înČ›elegeČ›i de ce vi se întîmplă aČ™a ceva.

sau

SînteČ›i părintele unui copil chinuit, suferind încă din momentul naČ™terii. SînteČ›i obligat să trăiČ›i dintr-un singur salariu modest Č™i asistaČ›i neputincioČ™i la încercările doctorilor de a trata boala copilului. Dar specialiČ™tii nu sînt aproape, ci undeva într-o Č›ară îndepărtată care cere eforturi financiare, psihice Č™i nu numai - suprafireČ™ti - din partea ambilor părinČ›i. Eventual mai sînt Č™i alČ›i fraČ›i care completează peisajul, dar să presupunem că sînt sănătoČ™i.

MeditaČ›i pentru început la aceste situaČ›ii, apoi postaČ›i concluziile.
Mai jos o persoana care a avut probleme mari, ca cele descrise mai sus.A avut aproape familia si au ajutat-o si ca mod de a gandi ,a devenit o luptatoare.
Si-a depasit cu brio conditia!

Lizzie Velasquez-s-a nascut cu un sindrom foarte rar.In filmul de mai jos spune in gluma ,si despre "beneficiile" bolii ei.Una din ele daca cumva esti badaran si nepoliticos si stai in dreapta ei(nu vede cu ochiul drept) ea nici nu te vede ca stai acolo.Vorbeste despre dragostea parintilor ei care atunci cand doctori la nastere i-au spus ca nu v-a putea vorbi,merge,gandi sau sa faca ceva ea insasi.Primul lucru pe care parintii ei la-u spus doctorilor, a fost, noi vrem sa o vedem ,sa o ducem acasa,sa o iubim sa-i oferim cele mai bune abilitati de crestere ce vom putea .Si asta au facut.

O lauda pe mama sa ptr spiritul sau de luptatoare care i la insuflat si ei.Liziie e mandra ca poate sta in fata atator oameni(la aceasta prezentare TED talks) si sa spuna am avut o viata grea dar este OK.
O fiinta foarte naturala ,reactioneaza foarte natural cand este intrerupta si uita sirul gandurilor de moment.
As fi vrut sa traduc mai mult dar e tarziu:Ideea de baza e ,pune intrebarea "Ce este ceea ce va caracterizeaza?"
Ea s-a gandit mult la ceea ce o caracterizeaza.La un moment dat s-a gandit ca o caracterizeaza corpul sau urat si s-a gandit ca e dezgustatoare,mergand la scoala s-a gandit daca ar putea sterge acest sindrom si efectele lui. Si-a dorit sa arate ca ceilalti copii.Si-a dorit si s-a rugat ca sa se trezeasca fara aceste probleme si lupte.Si asta si-a dorit in fiecare zi si a fost dezamagita.

Spune ca a avut in jurul ei un sistem(cei din jurul ei) care au sustinut-o tot timpul si i-au spus ca nu acestea o definesc(vorbele rele ale unora), ca ea are viata in propriile ei maini, asa cum este in mainile voastre.Sa luati o decizie buna sau una rea.

Spune despre momentul cand a gasit un filmulet pe Net de 8 secunde care era vazut de 4 milioande oameni unde era eticheta ca cea mai urata femeie din lume.A fost devastata in prima faza ,a crezut ca lumea se terminase ptr ea.Recomandari tampite de genul ca ar face lumea mai buna, daca si-ar trage un glonte in cap sau sa isi de-a foc.
Si a stat si a cumpanit sa fie multumitoare, si sa aiba ochi deschisi ,si sa realizeze lucrurile care le are.
Apoi poate glumi:Are un par frumos
Apoi ea poate alege sa fie fericita.
Si se gandeste oare trebuie sa lase ca cei care o eticheteaza ca monstru sa o defineasca?
Ca cei care spuneau sa fie arsa cu benzina sa o defineasca?
Nu! Va lasa ca obiectivele,succesele,realizarile sa o definesca nu aspectul exterior!Si ceaa ce au spus rau despre ea ,ea sa le foloseasca ca pe o scara care sa o ajute sa ajunga la obiectivele sale.
Vrea sa devina un orator motivational(a devenit),vrea sa scrie o carte(a scris trei),sa termine facultatea(care a terminat-o),sa aiba o familie si o cariera.
A terminat o facultate in comunicare.
Finalul filmului :"am folosit negativitatea lor sa imi creasca "focul" sa merg mai departe,foloseste aceasta negativitate ca sa iti faci viata mai buna ptr ca va garantez ,VA GARANTEZ ,VE-TI CASTIGA! Vreau sa inchei spunandu-va asta:Ce va defineste?Dar aduceti-va aminte cotitura(schimbarea) incepe aici!"
fimul: https://www.youtube.com/watch?v=c62Aqdlzvqk

Last edited by Jonnyw2013; 18.01.2017 at 23:42:08.
Reply With Quote