Subiect: Sunt singura.
View Single Post
Vechi 02.01.2017, 11:41:18
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Pai maica-sa o sa stea in pat cu ala sau ea?
Sa plece de acasa undeva singura, sa aiba o independenta clara si sa-si faca o viata dupa cum stie ea.
Sa nu o mai lase pe maica-sa sa se bage in viata ei si in deciziile ei.

Trebuie sa ii spuna lui maica-sa urmatoarele:
1. Ca o sicaneaza in orice decizie
2. Ca face comentarii aiurea pe orice subiect
3. Ca este negativista si ca nu contribuie pozitiv la discutiile si la ce gandeste ea.
4. Ca nu ii mai permite sa faca lucruri din astea.

Pana nu o sa invete sa controleze putin relatia cu maica-sa o sa fie in acelasi punct, de catelus scos la plimbare in viata de maica-sa. Nu poti sa tii la nesfarsit placa 'mami nu imi da voie' la 24 de ani... nu iti da voie pleci in alta parte si faci cum crezi tu. Eu cred insa ca ii place si ei jocul asta :).
Frate Gpalama nu stiu daca de-a lungul vietii ai intalnit persoane, ca mama asta a lui Adelina, prin anturrajul propriu.Am intalnit cateva cazuri.Un om dinasta te considera tot copil, cat esti in casa lor, sau cat te mai ajuta cu bani ca nu ai terminat scoala si chiar si dupa.
Tanarul sau tanara rrespectiva nu poate lua o decizie mai importanta de un parrinte dinasta.Cum sa te maturizezi, cand un parinte dinasta, te imboldeste din spate tot timpul ce sa faci.Cum poti sa te maturrizezi, cand tu nu poti lua decizii, si le iau altii in locul tau? Dar in schimb pun o presiune mare asupra ta?"N-ai facut aia nu ai facut cealalta!"

O independenta efectiva, poate avea loc cand cei doi sau casatorit, si uneori in urma unor certuri sau discutii in contradictoriu mari.Doar in urma unor discutii(certuri) mari pot obtine o "independenta" reala. Parintele respectiv(in cazul asta mama) greu accepta ca de fapt "copilul" ,nu mai este copil ci un tanar care trebuie sa ia singur decizii, asupra vietii lui ca sa se intareasca si sa se pregateasca ptr viata.