Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Citatul este o eroare logica - generalizare pe baza unor exemple. Intradevar, exista credinte/religii care cred ca Dumnezeu este o energie sau opereaza cu energii. Afirmatia ar fi corecta numai daca se confirma pentru fiecare religie/credinta in parte. Budismul nu sustine acest concept.
----
Cand intentionam sa dovedim ca detinem un adevar absolut adesea suntem tentati sa apelam la acest gen de generalizari fara sa verificam daca ceea ce afirmam este sau nu valabil pentru fiecare situatie.
|
Chiar inainte sa scriu acel mesaj am citit ca o parte din budisti accepta panteismul, alta parte nu au o dogma, sunt cam ca ateismul, iar lat aparte sunt deisti. De fapt budismul s-a desprins din hinduism, care e panteist. Yoga este practica hindusa, nu a fost inventata de budism. De fapt Buddha si budistii au luat doa rpartea practica, adica yoga, lasand deoparte dogma hindusa. Avand la baza aceasta practica au dezvoltat si o filozofie, la care poate fi adaugata orice invatatura religioasa.
Articolul vorbeste acolo de new-age. Si tu nu esti budist, cred, ci ai aderat la aceste conceptii, numite new-age, cu o aplecare mai mare spre budism. Iar in new-age la baza este aceasta energie impersonala, preluata din invataturile orientale.