Citat:
În prealabil postat de CristianR
@Sindbad:
Păi vezi, e o problemă. Spui că ții să fii ortodox, dar ai puncte de vedere laice. Am presupus că știi învățăturile Bisericii privitoare la păcat și că ele nu se potrivesc cu cele ale lumii, așa cum este numită în Evanghelie societatea laică.
Altfel, dialogul îl consider binevenit, numai că e bine ca pozițiile pe care ne situăm să fie limpezi.
Imaginează-ți că trăim într-o societate bolnavă care se crede sănătoasă și normală (și homosexualii se cred normali, nu?). Ea nu are cum să știe că e bolnavă dacă nu există un doctor care să-i arate ce este sănătatea și de care să se lase tratată. Biserica este acest doctor, pentru că e întemeiată de Dumnezeu, și are ca misiune să-l restaureze pe om, să-i redea sănătatea.
|
uite, in europa avem parte de doua sisteme, sa le zic asa, unul modern care are ca scop bunastarea tuturor, sistem laic, unde biserica si statul sunt complet separate. acolo, desi laicismul defineste viata de zi cu zi observam ca prezenta in biserici este mai mare decat la noi, ca oamenii sunt mai credinciosi, etc. sigur, homosexualii au voie sa se casatoreasca, de ce nu ar fi asa? cu ce drept ne bagam noi in viata altuia? ca doar suntem societate laica... aaa, nu se casatoresc religios, foarte bine, dar de ce sa le interzica biserica casatoria civila? sigur, exista diferente intre lumea protestanta si cea catolica, tarile din sudul europei de care vorbesc nu au ajuns la acele societati ale bunastarii generale din nord, dar cea mai laica tara era franta, de exemplu, o tara catolica pana la invazia maghrebienilor. asa, si mai avem sistemul nostru, cel pe care-l suportam zi de zi, unde nici vorba nu e de bunastarea tuturor, unde constutia consfinteste un stat abuziv si inechitabil, unde observam, ce? observam ca biserica nu vrea sa se desparta de stat, nu vrea domne... de ce? din cauze materiale! si atunci? nu este ipocrizie sa-mi ceri mie ce-mi ceri, cand tu, biserica insasi, faci ceea ce faci?