Subiect: urgent
View Single Post
Vechi 14.10.2006, 17:53:47
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ruxi_oprea
am si eu o intrebare: toate zilele de sarbatoare cu cruce rosie sunt praznice imparatesti? stiu ca in aceste zile si in ajunul lor nu se fac nunti iar eu am nunta pe 13 octombrie anul viitor iar pe 14 este Sfanta Paraschiva.
Problema in cazul nuntii in ajunul Sf. Cuvioase Parascheva este ca oamenii care vor veni la binecuvantarea pe care vi-o da Dumnezeu in Taina Cununiei sambata, nu vor mai putea sa se bucure de binecuvantarea Domnului mergand la o vecernie, la o utrenie, la un acatist pt Sf. Cuvioasa Parascheva. In plus, daca faceti nunta sambata spre duminica, multi dintre cei prezenti nu vor mai putea sa mearga la Sf. Liturghie a doua zi, adica nunta voastra va avea un efect nociv (din punct de vedere spiritual) asupra celorlalti.

Asta e punctul meu de vedere, bine e sa vedeti un preot sa discutati cu el. Va incurajez sa puneti nunta duminica dupa slujba si sa faceti nunta de zi. Pregatire atenta pt aceasta Taina si sa fiti asa cum se canta la slujba cununiei, ca "sfintii mucenici care bine v-ati nevoit".

Elena
Reply With Quote