Citat:
În prealabil postat de Urbanophon
Daca sufletul ramane constient dupa moartea trupeasca? Imi vin in minte trei episoade scripturistice:
- Invocarea lui Samuel de catre Saul
|
Invocarea de către o vrăjitoare/satanistă. Credeți că acesta este un argument serios?
Citat:
- conversatia lui Hristos cu Ilie si Moise pe muntele Tabor
|
Ilie nu a murit, era Moise fusese înviat; deci nu este vorba despre niște ”suflete” descărnate, eterice din timpul morții respectivilor.
Citat:
- pilda bogatului care merge in Iad si a saracului care ajunge in Rai
|
Pilda este doar o... pildă/parabolă, nu o realitate.
De altfel, în niciunul din cele trei episoade amintite nu se vorbește despre niște ”suflete” care ar trăi independent de trup pe timpul morții.
Citat:
Traditia ortodoxa "duduie" de povestiri despre aratari ale Sfintilor.
|
Aici sunt de acord, însă n-ați răspuns la provocare (de care scriam mai sus) cu Cuvântul lui Dumnezeu, ci cu cuvântul oamenilor.
Citat:
Refuz sa cred ca Dumnezeu dupa moartea trupeasca ne "dezactiveaza" pana la Judecata de Apoi. Ne pune sub pres si ne scoate cand o sa aiba iar treaba cu noi. Nu e...dumnezeiesc.
|
Totuși, Hristos ne spune că moartea e un fel de ”somn”. Amintiți-vă de episodul cu moartea lui Lazăr (acel Lazăr real, nu cel din parabolă).
Credincioșii ”dorm” ”somnul” morții până ce Hristos vine să-i învie. Așa a făcut cu prietenul Lui Lazăr, așa va face cu toți prietenii Lui credincioși când va fi să vie. Până atunci, morții nu gândesc, nu vorbesc, nu lucrează. Asta ne spune Cuvântul lui Dumnezeu, ia eu aleg să-L cred pe Dumnezeu și nu pe oamenii care ”duduie”...