Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Da, dar incerc sa imi exprim opinia cum ca UE este un lucru bun pentru Romania.
|
Eu cred că greČeČti, nu te supăra...:)
Či iată de ce spun asta: pentru că românii nu sunt pregătiČi pentru UE. Astfel, un lucru bun, un medicament de pildă poate fi resimČit la noi ca otravă.
NImic mai greČit acum decât să trecem serios la UE. Deocamdată e o diferenČă uriaČă de mentalitate, de filosofie, de aspiraČii, de valori, de practici, între UE Či românica.
Tu sesizezi, poate, ce avantaje are lumea Olandei Či a bătrânei Europe...:) Ce limpezime, ce lucruri bine conduse, până la capăt, spre deosebire de bălmăjeala generalizată de la noi Či de încropelile noastre superstiČioase Či dulcegi. Am constatat Či eu când eram student (nu la Amsterdam, ci la Lyon), acu vreo treijdeani...:)
Numai că, dacă vei simČi dragoste pentru ai tăi, va trebui să accepČi că noi suntem departe de a fi capabili să metabolizăm oferta UE. Avem aČa suceală, aČa bătrână Čmechereală-n oase (turcisme, balcanisme, bolČevisme) încât tot ce vine bun de la UE, la noi se transformă în rău. Ba chiar negăm (vezi aici pe forum!) că ar putea veni ceva bun din UE...:))
Întoarce-te, cândva, în Čară Či jertfeČte-te aici, frate! Vei fi fericit, vei fi împlinit. "Doar" să deprinzi răbdarea, diplomaČia biyanČului reînnoit, mila/compasiunea, onestitatea nesfârČită (se concretizează în spovedanie deasă). Či peste toate - smerenia, frica lui Dumnezeu. Altminteri nu se poate!
Ca ateu vei înnebuni aici. Asta nu e Čară pentru atei.... Ci doar pentru creČtini puternici, deloc macho. Românica e un maidan cumplit, o arenă romană unde sunt batjocoriČi atleČii lui Hristos, smeriČii.
Či iată, creČtinii "de tip nou" se poartă mai oribil decât păgânii tăietori de capete. Dă-le pace sărmanilor, Či-au luat plata lor!
Nu te teme, deocamdată studiază harnic, ČlefuieČte-te, împinge-Či limitele mai departe, tinere prieten!...:) Hristos Domnul nu are nevoie de proČti cu ifose, de autosuficienČi Či de mârlani narcisiČti, nici de comercianČi vicleni cu lucruri sfinte (recte sufletele oamenilor, credinČa, iubirea), ci numai de bărbaČi pregătiČi temeinic pentru a I Se închina Či a duce lupta Lui
până în bun sfârČit.