View Single Post
Vechi 25.11.2016, 15:21:57
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Da, dar incerc sa imi exprim opinia cum ca UE este un lucru bun pentru Romania.
Eu cred că greșești, nu te supăra...:)
Și iată de ce spun asta: pentru că românii nu sunt pregătiți pentru UE. Astfel, un lucru bun, un medicament de pildă poate fi resimțit la noi ca otravă.
NImic mai greșit acum decât să trecem serios la UE. Deocamdată e o diferență uriașă de mentalitate, de filosofie, de aspirații, de valori, de practici, între UE și românica.
Tu sesizezi, poate, ce avantaje are lumea Olandei și a bătrânei Europe...:) Ce limpezime, ce lucruri bine conduse, până la capăt, spre deosebire de bălmăjeala generalizată de la noi și de încropelile noastre superstițioase și dulcegi. Am constatat și eu când eram student (nu la Amsterdam, ci la Lyon), acu vreo treijdeani...:)
Numai că, dacă vei simți dragoste pentru ai tăi, va trebui să accepți că noi suntem departe de a fi capabili să metabolizăm oferta UE. Avem așa suceală, așa bătrână șmechereală-n oase (turcisme, balcanisme, bolșevisme) încât tot ce vine bun de la UE, la noi se transformă în rău. Ba chiar negăm (vezi aici pe forum!) că ar putea veni ceva bun din UE...:))

Întoarce-te, cândva, în țară și jertfește-te aici, frate! Vei fi fericit, vei fi împlinit. "Doar" să deprinzi răbdarea, diplomația biyanțului reînnoit, mila/compasiunea, onestitatea nesfârșită (se concretizează în spovedanie deasă). Și peste toate - smerenia, frica lui Dumnezeu. Altminteri nu se poate!

Ca ateu vei înnebuni aici. Asta nu e țară pentru atei.... Ci doar pentru creștini puternici, deloc macho. Românica e un maidan cumplit, o arenă romană unde sunt batjocoriți atleții lui Hristos, smeriții.
Și iată, creștinii "de tip nou" se poartă mai oribil decât păgânii tăietori de capete. Dă-le pace sărmanilor, și-au luat plata lor!
Nu te teme, deocamdată studiază harnic, șlefuiește-te, împinge-ți limitele mai departe, tinere prieten!...:) Hristos Domnul nu are nevoie de proști cu ifose, de autosuficienți și de mârlani narcisiști, nici de comercianți vicleni cu lucruri sfinte (recte sufletele oamenilor, credința, iubirea), ci numai de bărbați pregătiți temeinic pentru a I Se închina și a duce lupta Lui până în bun sfârșit.

Last edited by ioan67; 25.11.2016 at 15:30:48.
Reply With Quote