View Single Post
Vechi 04.03.2008, 11:02:54
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Poate articolul este tendentios, insa releva un adevar: manualele de religie sunt dezastruoase si nu prezinta nici pe departe adevarata imagine ortodoxa a lui Dumnezeu.
Aceeasi impresie o am si eu. E mult loc de mai bine la manualele de religie, desi admit ca nu este usor sa prezinti religia copiilor.
Cred ca ar fi mai bine sa se puna accentul pe bunatatea lui Dumnezeu, pe darul libertatii, pe calitatea de copii ai lui Dumnezeu a crestinilor. Tinerii sa fie convinsi sa faca binele in mod liber, ca niste adevarati fii, nu din frica pedepselor. Insa trebuie sa li se descopere si faptul ca incalcarea legilor lui Dumnezeu duce la nefericire. Cand tanarul este responsabilizat da mai bune rezultate decat atunci cand este infricosat.

Articolul este totusi tendentios, exploateaza unele greseli strecurate in manuale dand impresia ca acestea sunt in intregime asa, ceea ce este o exagerare.
Predarea religiei este foarte dependenta de calitatea de crestin a profesorului. Sunt unii care apropie tinerii de Hristos, altii ii indeparteaza. Stiu de la nepotica mea un astfel de caz, o profesoara isterica (are probleme acasa!) care tipa la copii si ii terorizeaza. In afara de cativa elevi care sunt dusi la biserica de parinti, ceilalti au capatat repulsie fata de religie.
Reply With Quote