Nu-mi zici ceva nou Florine, uite si o intrebare de pe portalul doxologia al Mitropoliei Moldovei ca sa nu mai sara iarasi urechiusele sensibile ca e barfa.
http://www.doxologia.ro/intreaba-pre...nele-copilului
Din ce vad din comentariile la intrebarea de pe doxologia
in loc sa-si inteleaga greseala, parintii cer si mai multe explicatii preotului care raspunde, desi omul le explica randuiala cu rabdare.
In primul rand cred ca e de vina
nestiinta parintilor biologici care poate deveni nesimtire daca ei nu vor sa ia aminte, preotul ar trebui inainte sa se buluceasca toti pe solee sa le explice randuiala, ca se da pe jos, ce implicatii are Euharistia, chiar 2 minute daca rezuma, in fiecare Duminica.
Cred ca un preot care tot explica odata, de doua ori,
un an de zile si vede ca nu se schimba nimic, nu e de condamnat daca se retrage cu impartasania in altar si reia discutia, unii pana nu sunt rusinati in public nu se lasa de nesimtiti ce sunt.
Vina este a parintilor biologici ca devin nerabdatori si transmit nervozitate copilului, care se zbate, da din maini, face mutre la lingurita, am vazut si eu situatia, dar preotul poate atentiona
va rog iesiti din rand.
Alta chestie e ca nu rezista copilul nemancat si el vine cu burta plina la Impartasanie, ori o Sfanta Taina nu poate fi tratata cu insolenta, intrebarea care s-ar pune e:
Pana la ce varsta poate veni copilul mancat la impartasanie ?
Si de la ce varsta trebuie sa se spovedeasca la preot pt a lua impartasania, deoarece mi se pare ca acum fiind atatea tulburari trebuie spovediti si copiii.
La persoanele cu handicap trebuie avut mare atentie ca sunt foarte sensibili, depinde si de ce handicap daca e ceva debilitant si atunci trebuie sa fie tinut copilul de apartinatori sau omul e intreg la cap si doar la trup are probleme, de obicei acestia sanatosi la minte sunt foarte atenti sa nu supere si sa nu fie povara altora pentru ca se simt foarte prost si in plus.
Deci trebuie avut grija la cei cu handicap ca se poate face sminteala comportarea badaraneasca fata de ei si asa a iesit scandal ca nu sunt rampe la unele Biserici, ori iti dai seama ce umilinta e pt cei care nu au cine sa-i tracteze pe scari, nici in Casa Tatalui sa nu poata intra si sa mai poarte si rusinea asta, pe langa situatia lor.
La unii dintre ei, in parohii unde preotul e omul lui Dumnezeu acesta se deplaseaza acasa la ei cu Impartasania si cu rugaciuni de trebuinta fara sa ceara nici deplasare nici nimic, mai merge si cu pachete.