Draga "Va_iubesc",ai uitat sa adaugi la lista metodelor de oprire a dezvoltarii unei sarcini si metoda de "legare a trompelor" la femei,si metoda realizata prin operatie la barbati,si anume vasectomia.Spuneai ca sinodul bisericesc considera "un pacat foarte grav,metodele anticonceptionale",sincer ma cam indoiesc ca acestia sa le confere un caracter atat de sever dpdv religios,acestor metode.Sunt preotese care au facut cezariana,doua la numar,si apoi li s-a acceptat legarea trompelor pentru a preintampina riscul unei noi sarcini care ar fi pus viata femeii in pericol,bine-nteles,aceasta dezlegare s-a facut insotita de un anumit canon permanent.Am vrut sa-ti arat ca "se poate",stiu ca dupa opinia ta,acea preoteasa n-ar fi trebuit sa recurca la nasterea prin cezariana(datorita riscului de sarcina normala),ci ar fi trebuit sa riste nasterea normala pentru credinta ca Dumnezeu va avea grija de ea,si pe buna dreptate ar fi fost un risc mult mai mic fata de cel referitor la sarcina extrauterina,a carui evolutie o sustii cu atata vehementa.Eu am o prietena foarte credincioasa,care de asemeni a apelat la nastere prin cezariana pentru ca este prea slaba si s-a considerat ca nasterea poate sa se desfasoare cu probleme,astfel a facut doi copii,dupa care a apelat la metoda de legare a trompelor pentru a nu mai ramane insarcinata,bine-nteles cu acordul duhovnicului(probabil ar fi facut acelasi lucru si fara aceasta,nu stiu),duhovnic reprezentat de un Episcop-Vicar.Adaug faptul ca sotul acestei prietene este doctor.Pana la urma,daca TU personal vei putea accepta orice risc de acest gen din considerente religioase,profunde,pentru felul cum se observa ca gandesti,este ok,dar crede-ma,lumea,si implicit crestinii sunt mult mai realisti in zilele noastre,dar nici macar nu stiu daca esti casatorita...deci pana la probele contrarii!!!!!Singura metoda anticonceptionala acceptata de biserica este ABSTINENTA,dar aceasta ramane la latitudinea fiecaruia,si sincer uneori duhovnicii se mai conformeaza si felului de abordare a lucrurilor in functie de crednta,a enoriasilor,bine-nteles la limita acceptabilului,pentru ca ei sunt realmente cu picioarele pe pamant(duhovnicii).Uneori,bag de seama ca este vorba,mai degraba de naivitate decat de credinta,in anumite probleme dezbatute habotnic.Si in incheiere,as vrea sa amintesc o alta metoda anticonceptionala,folosita destul de frecvent,dar nu stiu cum sa ma exprim in termeni mai civilizati,pentru ca nu cunosc decat exprimarea populara....stiti voi!(a feri femeia),metoda asupra careia chir ca nu stiu daca biserica este exagerat de severa!!!!!!!!Ti-am mai spus,exista preoti si mireni credinciosi care au cate doi copii,si exsista preoti si mireni credinciosi care au cate 10 copii.......diferenta dintre ei tine doar de educatie si nu cred ca de abstinenta mai pronuntata la cei cu mai putin copii.
|