View Single Post
Vechi 10.11.2016, 20:30:21
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Extrapoland Arsenie Boca a zis ca atunci cand vezi un calugar cu pacate vizibile sau cu patimi vizibile sa nu-l arati cu degetul si sa incerci sa-l ajuti si apoi sa te spovedesti lui.
De acord cu asta, atunci când este între tine și el. Când nu-i privește pe alții foarte mulți. Dacă văd un preot beat nu-l fac de rușine, nu-l spun nimănui. Dacă fură sau ia mită, îi spun direct și mă rog pentru el. Dacă nu ascultă, trebuie spus superiorului său. Când păcatul lui nu-l mai afectează doar pe el sau pe tine, trebuie scos afară. De aceea Biserica are judecata și canoanele ei.

Citat:
Ceea ce vedem noi este doar caderea. Si judecam ceea ce vedem.De aceea suntem supusi greselii. Dar Dumnezeu vede tot si ceea ce nu vedem noi.
Daca Dumnezeu vroia, Teodosie nu ar mai fi fost Episcop.
Dar daca Dumnezeu indica altfel, atunci de ce sa ma impotrivesc ?
Dumnezeu ne lasă în păcatele noastre dacă noi nu vrem să ne îndreptăm. Dacă eu vreau să mă fac preot și dau mită pentru că mi se cere, hrănesc patima episcopului; dacă tu faci la fel și Ioan la fel, în loc să-l ajutăm să se îndrepte, mai rău îl afundăm în patima lui, și ne aflăm și noi complici și vinovați. Iar când el va fi dat în vileag, vom sări să-l apărăm, pentru că și vinovăția noastră ar ieși la iveală. Și uite așa ne afundăm cu toții în mocirlă.
Pe când, dacă eu, primul căruia mi s-a cerut mită, aș fi refuzat și aș fi făcut cunoscut lucrul ăsta celor de mai sus; și dacă și voi, ceilalți, ați fi refuzat, atunci am fi omorât păcatul în fașă și toată lumea s-ar fi îndreptat.

Citat:
Foarte des noi uitam de vointa lui Dumenzeu si confundam vointa noastra cu vointa lui Dumnezeu, si judecam lucurile prin aceasta optica. Ceea ce este o greseala.
Voința lui Dumnezeu nu include niciodată păcatul.