View Single Post
Vechi 03.11.2016, 10:29:23
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

CristianR, si ceilalti, dau marturie publica ca, pe de o parte, simpatizez cu Mihai si ii impartasesc o seama de conceptii si framintari (nu toate, de pilda politic nu), insa pe de alta, spun cu toata seriozitatea: orideciteori "calc" Vinerea, fie ma cert, ca din senin, cu a mea, fie ma imbolnavesc, ultima data chiar de intestin. Vorbesc foarte serios.
Nu mai amintesc marturiile din copilariile ale parintilor Cleopa si Pirvu, care spuneau ceva de acelasi gen. Nu, nu cred ca a minca de dulce in post duce in Netherworld. Dar rupe un ritm si echilibru din planul subtil, care au consecinte ce par o pedeapsa (sau o restaurare disciplinara a echilibrului duhovnicesc, daca vreti), aici si acum. Repet, vorbesc de experiente repetate, nu de coincidente superstitioase. Nu sint genul de pietist, mai degrab am perioade semnificative de ateism-din-vointa/razvratire-nu-din-convingere.
In ce priveste chestia cu barba, pai...nu inteleg cum unii lega, aproape cauzal, barba de barbatie: ar insemna ca sfintii apuseni, gen Augustin sau Ilariu de Poitiers, sau Dunstan, erau niste fameni. E aiurea. Ia uita-te la "barbatul denim", care mie imi da concretete pentru foarte directul termen din limba ocupantului: pussyfied.
Nimeni nu trebuie sa teama de nimeni, ci sa respecte. Familia traditionala nu este/nu ar trebui sa fie definita de "fa, ma imbatai, asa ca hai incoa sa te pocnesc ca sa imi stii de frica" sau "sa nu ma bati, barbate, cred ca facui o prostie". Ea este sau mai bine zis ar trebui sa se bazeze pe acel faimos verset din Corinteni, cu dragostea. Familia moderna cu "da-l naibii de copil, fac ce vreau cu corpul meu, mai importanta e cariera" si "am intil nit pe altcineva; miine te va suna avocatul meu" sau "si tu esti simpatica, facem un menaj a trois?" este doar o gelatina a impermanentei si arivismului carieristic si mercenarismului sexual, o pepiniera pentru ciudati.
Ar fi interesant de vazut modul in care parteneraitele lgbtiste vor apare sie volua. De fapt, s- a demonstrat, cel putin pina acum, ca copiii crescuti de acesti oameni nu sint cu nimic mai traumatizati sau degenrati decit cei din familii traditionale. Adica, pot chiar mai echilibrati decit cei proveniti din familii unde ba el vine manga si o pocneste pe ea ca pe un sac de box, ba el vine tot prastie, dar ea il bate si fugareste prin casa (vezi simpaticul caz aluzionat din "Take, Ianke si Cadir"). :))))