View Single Post
Vechi 02.11.2016, 22:19:41
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Si noi ne amintim la fel despre Sfantul Martin Luther, dar stau io sa ma gandesc, nu stiu cum sa zic... om avea toti crestinii stofa de "eu singur am dreptate si indiferent ce zic toti din jurul meu, o tin pe-a mea, pentru ca Domnul e cu mine si, in definitiv, sunt singurul care tin corect credinta!"?
Deci așa că stai ușor, n-o lua la vale că e adânc abisul iadului...
Mai vi la suprafață, mai iei o gură de aer proaspăt, de la noi, dacă tot ai venit pe forumul românesc al Bisericii. Și poate te sui și în barcă. În corabia mântuitoare a Bisericii, bine-ar fi și pentru noi și pentru tine... :)

Sfântul Maxim Mărturisitorul, deci, tratează dogmatic, doar două erezii, adevărat, majore, cu care se confrunta Biserica atunci: monofizitismul și monotelismul.
Dar nu face mai mult. Și pentru Adevăr, a fost prigonit toată viața, și în final ucis, de toți, care printrun Sinod, au adoptat monofizitsmul și monotelismul.
Și totuși, deși Sinodul hotărâși ereziile acelea, pentru toate Patriarhiile de pe pământ, el tot striga tuturor: "Ieșiți din erezie ! Scuipați jos din gură împărtășania monofizită și monotelită, că e otravă demonică, și călcați-o în picioare !"
Și a biruit în Duhul Sfânt, întrun final, după adormirea sa, dăruind Bisericii, învățătura mântuitoare, care s-a trezit, prin pronia Domnului.
Și-a văzut biruința din ceruri.

Dar Martin Luther, a desființat toată învățătura Bisericii de 1500 de ani. În fine, el oricum trăia în ereziile romano-catolicismului.
Deci a formulat un cu totul nou și nemaivăzut creștinism, a tăiat tot ce se putea tăia din catolicitate, reducând totul la un minimalism dogmatic, cum nu s-a mai văzut vreodată.

Modelul lui Luther, se aplică după Sinodul Vatican 2, de cardinalii și înțelepții din romano-catolicism, în ghidarea episcopului Romei, papa lor, dăruind tuturor "unitatea", "bisericii", chiar și Bisericii, prin erezia ecumenismului.

Înțelegi?

Sfântul Maxim a vrut binele Bisericii, dar Martin Luther, a demolat tot creștinismul de 1500 de ani și și-a înființat propriul creștinism.

Iar astăzi, e o cu totul altă tragedie, cum n-a mai fost vreodată... Cea a noilor arme... A celor din afara Spitalului. Of...

Doamne miluiește !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote