Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Stau sa ma gandesc, daca as fi un simplu vizitator al forumului, un observator din afara, mi s-ar parea ca vad un film cu un spital in care fiecare crede despre el ca-i medic si ceilalti sunt pacienti care au nevoie urgenta de ajutorul lui. Si cred ca mi-as zice: "prieteni, in spitalu' asta, toti sunteti cu capu'!". Acuma, pentru ca si eu postez p'aci, nu prea pot zice treaba asta. Ca ma gandesc si la mine, care tocmai iti scriu tie ceva pentru ca vreau sa te vindec. Si as ajunge la concluzii nu tocmai imbucuratoare despre ilustra-mi persoana.
|
Avand in vedere ca lucrarea asupra propriului suflet e o actiune dureroasa si de durata si nereusind schimbarea
proprie ,majoritatea se focalizeaza pe schimbarea altora, actiune aparent mai placuta caci nu te mai uiti la mizeria propriului suflet ci te faci profesor inchipuit pentru altii.Nu te mai uiti la uratenia proprie care te deprima ,ci te uiti la uratenia altora si
ii inveti sa faca ceea ce tu insuti n-ai reusit cu tine insuti...sperand sa reusesti cu altii(!?!).Schimbarea altora este intotdeauna o inselare.Daca vrei sa schimbi pe cineva,tu esti singurul de care trebuie sa te ocupi.Tocmai de aceea un astfel de forum ,poate ,paradoxal,sa mareasca impatimirea si decaderea unei persoane,desi teoretic se vorbesc despre lucruri
"duhovnicesti".