View Single Post
Vechi 02.11.2016, 20:12:21
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Frate rătăcit, "Penticostal tradițional"
"Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte".
Amin!
Sa stam stramb si sa judecam drept drag fratior dreptcredincios, vrednic membru al sfintei biserici numita, politic, ortodoxa!
Citat:
Ne amintim de cazul Sfântului Maxim Mărturisitorul, care era un simplu mirean până la urmă, un monah obișnuit de rând, și a lucrat Duhul Sfânt prin el, că doar învățătura acelui om smerit, doar el singur, a vindecat toată erezia din toată Biserica, de atunci, de pe tot pământul.
Si noi ne amintim la fel despre Sfantul Martin Luther, dar stau io sa ma gandesc, nu stiu cum sa zic... om avea toti crestinii stofa de "eu singur am dreptate si indiferent ce zic toti din jurul meu, o tin pe-a mea, pentru ca Domnul e cu mine si, in definitiv, sunt singurul care tin corect credinta!"?

Am impresia ca la catolici e un papa infailibil iar la noi, ceilalti, fiecare-i papa.
Eu, papa. Iar ceilalti, papa-lapte.
Citat:
Se poate întâmpla, ca unul sau mai mulți diaconi, preoți și episcopi, să fie căzuți în erezie.
În acel caz, cine mai este sănătos în Biserică, chiar dacă nu are hirotonie poate vindeca definitiv orice erezie a oricărui episcop, preot, diacon.
Usor de spus, insa se strecoara insidios o intrebare: cine-i cel mai sanatos in biserica?
Cum crezi tu ca as putea sa gandesc altceva decat ca "cel mai sanatos in credinta sunt eu!"?
Desigur, asta nu suna prea kosher, ba chiar seamana ca doua picaturi de apa cu o mandrie sadea, asa ca voi strecura printre dinti: "nu-s decat o besica de puroi".Dar chiar si asa, besica fiind, in comparatie cu ceilalti, e clar ca sunt cel mai sanatos.

De fapt nu doar ca sunt sanatos. Eu, prin vocatie, sunt... medic. Cei din jur sunt niste pacienti in stare mai mult sau mai putin grava, iar eu trebuie neaparat sa-i ajut.
Nu stiu cum e in lumea reala dar p'aci, pe forum, cam asta e linia generala.

Stau sa ma gandesc, daca as fi un simplu vizitator al forumului, un observator din afara, mi s-ar parea ca vad un film cu un spital in care fiecare crede despre el ca-i medic si ceilalti sunt pacienti care au nevoie urgenta de ajutorul lui. Si cred ca mi-as zice: "prieteni, in spitalu' asta, toti sunteti cu capu'!". Acuma, pentru ca si eu postez p'aci, nu prea pot zice treaba asta. Ca ma gandesc si la mine, care tocmai iti scriu tie ceva pentru ca vreau sa te vindec. Si as ajunge la concluzii nu tocmai imbucuratoare despre ilustra-mi persoana.

Totusi am impresia ca poanta asta cu: "mireanul cel mai sanatos din Biserica trebuie sa-l vindece pe episcopul cazut in erezie" cam suna fals, a doaga. Pai episcopul ala asa-i de pocait incat sa-l creada pe mirean mai cunoscator ca el in ale Scripturilor sau canoanelor?

Scuze, gandesc cu voce tare.
Nu-i obligatoriu sa raspunzi chiar la toate prostiile care-mi trec mie prin cap...

Last edited by Penticostalul Traditional; 02.11.2016 at 20:26:24.
Reply With Quote