View Single Post
Vechi 02.03.2008, 22:46:51
mirela-h mirela-h is offline
Member

Data înregistrării: 22.06.2007
Implicit

Ma intreb , oare de ce dvs, doamna Sofia Iuga, vorbiti in mesajele dvs atat de putin de iubirea fata de semeni pe care preferati, chiar, sa o numiti "umanism" , de parca v-ati feri de acest sentiment? Vorbiti de datoria de a apara ADEVARUL Domnului nostru IISUS HRISTOS. Dar, atat ne-a lasat MANTUITORUL de indeplinit pe pamant - doua porunci IUBIREA fata de DUMNEZEU si IUBIREA fata de APROAPE. Sutele de porunci ale Vechiului Testament au fost reduse la doua. Numai ca este departe de a fi o simplificare. Daca avem sinceritatea si mai ales curajul de a privi in adancul inimilor noastre am vedea ca de multe ori,in cel mai fericit caz, fata de aproape simtim indiferenta si plictiseala. In alte dati, care, din nefericire nu sunt putine, nutrim chiar sentimente de dispret sau de ura cand apropele nu este asa cum ne dorim. Si, gandindu-ne ca Dumnezeu nu vrea astfel de sentimente de la noi, ne trebuie multa vointa si renuntare de sine pentru a lupta sa transformam zilele, lunile sau poate chiar anii in care am fost indiferenti sau chiar dispretuitori fata de ceilalti, crezand insa ca suntem drepti, in cateva minute sau macar secunde de iubire. Sa reusim sa ii iubim pe ceilalti pana la identificarea cu ei, sa intelegem ca, in ciuda tuturor diferentelor, toti suntem "frati ai marii treceri, calatori spre moarte", cum a scris foarte miscator Ionel Teodoreanu, ei bine, acesta este un lucru f. dificil. Mai usor ne-ar fi sa respectam la fel ca evreii evlaviosi din vechime toate poruncile din Levitic, Numeri si Deuteronom. De asta cred ca unii crestini, prefera sa predice, uneori autoritar, despre adevarata invatatura, sa critice invataura religioasa a altora, desi poate nici nu o cunosc, sa dea sfaturi despre cum trebuie sa ne practicam religia, de cate ori sa ne spovedim si sa ne impartasim, ce muzica sa ascultam sau ce carti sa citim. Pentru ca toate acestea sunt mult mai usor de facut decat sa-i iubim pe ceilalti cu adevarat, chiar si numai cateva minute!
Doamna, Sofia Iuga, poate ca ar trebui sa va intrebati si dvs., asa cum m-am intrebat si eu, citind, timp de mai multe luni, mesajele dvs si ale altor forumisti, de ce folositi atat de rar cuvantul iubire. Eu m-am lamurit, in seara aceasta, citindu-va ultimul mesaj.
Reply With Quote