View Single Post
Vechi 01.11.2016, 22:41:53
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Oh, argumentele ar putea fi circulare, discuțiile fără sfârșit, dar concluzii există.

Este de datoria fiecăruia să tragă concluzii, dacă este capabil:

Unul a omorât, sau poate doar a violat, copii.

Altul a mâncat un cârnat vineri.

Concluzia: primul ar putea să se bucure de fericire veșnică, dar al doilea s-ar putea să se chinuiască veșnic. În focurile iadului. De ce ?! Păi a mâncat cârnatul cu pricina....

Diferența ? Păi unuia i-a părut rău pentru că a omorât copii. "Corect", spunem noi.

Dar celuilalt nu i-a părut rău pentru cârnat. Deci, merită să se chinuiască veșnic, în focul iadului. Pentru un cârnat. Are logică ? După unii, se pare că da.

Cine încalcă porunca Domnului, fie și numai cu un cârnat, e vrednic de veșnice chinuri. Și asta numim dreptate divină.

Am mai întâlnit modul ăsta de gândire. Părinți care și-au lovit, legat, snopit în bătaie copii pentru că au încălcat o poruncă. Indiferent cât de tâmpită era porunca.

Totuși, n-am întălnit niciun părinte care ar fi fost capabil să-i dorească odraslei osândă veșnică, chinuri veșnice, tortură fără sfârșit pentru simplul fapt că odrasla a ales să nu-l asculte.

Este vulnerabilitatea prin excelență, insurmontabilă, a creștinismului.

Noțiunea de iad, așa cum este înțeleasă de creștinii tradiționaliști, este contradictorie cu cel mai comun bun simț și cu o stare de normalitate mentală.

Imaginea unui om care se chinuiește perpetu pentru că a încălcat porunca unui zeu, mâncând un cârnat vinerea, ar trebui să fie suficientă pentru a discredita creștinismul, dacă am trăi într-o lume a oamenilor normali.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 01.11.2016 at 23:01:21.
Reply With Quote