Subiect: secte
View Single Post
Vechi 02.03.2008, 14:06:39
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Referitor la sarbatoarea Nasterii Domnului: Dumnezeu se coboara printre oameni, si noi, oamenii sa nu-L sarbatorim? Daca sarbatoarea Nasterii Domnului nu e importanta, avand origini "pagane", atunci cum iti explici ca stim totul legat de venirea pe lume a micului Iisus, incepand cu Bunavestirea prin Arhanghelul Gabriel, apoi tresarirea pruncului in pantecele mamei lui, Elisabeta, cand vine la ea Fecioara Maria; nasterea Pruncului si steaua, care ii duce pe magi, etc ar mai fi multe de adaugat. Imparatul cerului S-a nascut Om si Dumnezeu totodata, iar noi sa trecem nepasatori pe langa aceasta zi? Cati Dumnezei mai stii, care s-au intrupat pentru binele omenirii si pentru mantuirea ei?

In privinta bisericii primare putem spune ca era curata din pricina multimii harului, pe care il aveau Apostolii, si prin ei si credinciosii. Acestia din urma intelesesera atat de bine mesajul, incat mergeau pana la moarte.
litanule, zici ca nu ai face compromisuri, dar la o adica, te-ai pleca in fata altarului lui antihrist, cu gandul la Dumnezeu? Acesta nu e un compromis? Nu stiu, daca ai face acest lucru, dar tu ai venit cu exemplul. In privinta credintei in Iisus Hristos nici un compromis nu e mic.
Daca ai avea curiozitatea sa citesti ce se spune in Pateric, ai afla, ca in vremurile cele de pe urma, va fi putin har, dar ca omul va putea rezista prin smerenie.
Vad ca te preocupa mult etimologia cuvantului "duminica". Pentru toti romanii e ziua Domnului si e suficient. Caci iata ce scrie in biblie, Evrei,4.:
7. " Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus:"Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre".
8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu nu ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.
9. Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu."
Anca, mi-am recitit mesajele sa vad unde nu m-am exprimat cum trebuie. Dar am impresia ca tu mi le rastalmacesti.
Pentru mine este foarte importanta nasterea Domnului, tot timpul anului. Nu este importanta acea zi de 25 decembrie. De asemenea, foarte importante sunt si Botezul Domnului, lucrarea si invataturile Sale (pe care caut sa le iau ca exemplu), Jertfa, Invierea si Inaltarea Sa. Si, bineinteles, promisiunea Intoarcerii Sale.
In alta ordine de idei: unde am zis eu ca m-as apleca in fata vre-unui altar? Eu am vrut sa-mi arat aprecierea pentru cei ce nu s-au aplecat nicicum. Si ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere sa fiu si eu ca ei. Spui ca "in privinta credintei in Iisus Hristos nici un compromis nu e mic". Esti sigura ca asa este si credinta ta?
Se pare ca ma acuzi de lipsa de smerenie. Citind mai departe am inteles ca pentru tine smerenie inseamna sa nu cercetezi (imi spui ca ma preocupa etimologia unui cuvant). Anca, eu sunt un credincios nu un credul. Ce vine de la Dumnezeu, cred fara sa verific. Ce vine de la oameni, nu pot sa nu verific (in ceea ce priveste credinta). Nu vreau sa risc sa ajung pe un drum gresit. Amagirile celui rau sun rafinate. Va face "semne si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi"(Matei cap 24:24). Pentru mine Mantuirea este foarte importanta.
Referitor la ziua de odihna: subiectul este destul de larg dezbatut pe un alt topic (l-am citat intr-un mesaj anterior). Versetele pe care le-ai scris au doua probleme: sunt traduse gresit (se pare ca intentionat- mai ales versetul 9) si se refera la ziua de intrare in odihna lui Dumnezeu. Sa incerc o explicatie scurta: Iosua a fost imputernicit de Dumnezeu sa treaca Iordanul, impreuna cu poporul ales, in tara Canaanului (tara promisa). Dumnezeu promite poporului sau ca va intra in tara, va fi izbavit de dusmani si va avea ODIHNA(ex:Deuteronom cap 12:10). Doar toate aceste promisiuni erau conditionate de credinciosia poporului. Dar, pentru ca poporul ales nu i-a fost credincios lui Dumnezeu (dimpotriva), nu a avut parte de aceea odihna promisa. A stat mai mult prin robie (vezi Vechiul Testament). Dumnezeu insa nu renunta la planurile sale si va veni O ALTA ZI cand cei credinciosi vor intra in odihna sa. Dar pana atunci "ramane odihna de sabat pentru poporul lui Dumnezeu" (Evrei cap. 4:9 - traducerea corecta).
Spui ca pentru toti romanii ziua intaia e ziua domnului. Ziua carui domn? Iisus Hristos spune ca este "Domn al Sambetei". Si ce importanta are ce au hotarat romanii? Este treaba lor. Crestinismul este o credinta universala si prea putin imi pasa ce hotaraste un om sau o natiune. Cand este vorba de inchinare, sa ne inchinam "in duh si adevar" Dumnezeului nostru.
Reply With Quote