View Single Post
Vechi 27.10.2016, 01:53:19
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Interesantă metodă psihologică folosești, subminată, n-am mai văzut-o până acum la tine. Dar oricum o cataloghez vicleniei. Defapt sunt mai multe metode care le descopăr în postarea ta. Oricum, ai o finețe de brand, unică. Dar intenția e bună, că defapt vrei să construiești prin demolare. În cazul unui om care iubește mult, nu-i valabil. Că tu-l vezi bolnav pe cel care vrea dăruirea sa Domnului, prin călugărie.

În fine... Înțelegi frăția ta din călugărie, cât înțeleg eu din fizică cuantică. Mulțam de osteneală. Să fi sănătos. Sufletește prima dată, apoi trupește.

Doamne ajută.
Remus, ma mahnesti...
Incercam doar sa iti amintesc, in baza relatarilor tale despre tine si ai tai, ca Bunul Dumnezeu ti-a dat deja o slujire, nu tocmai usoara. Si cat se poate de nobila! Lasa tu povestile cu vietile altora si nu iti mai inchipui ca traiesti viata lor! Iar daca tot vrei sa fii un Paisie, de pilda, vezi si tu ca acel cuvios nu a plecat asa de nebun in Munte ci, mai intai, a avut grija de familia lui, sa ramana in siguranta. La Gheron Iosif Isihastul inca mai clar se vede treaba asta. Reciteste si lamureste-te!

P.S. Nu, Remus, nu-l vad bolnav pe cel care voieste calugaria. Dorirea asta in sine nu te face bolnav. Cred insa ca, totdata, e vorba despre multe alte aspecte care trebe luate in seama impreuna cu dorinta. Dorinta singura e, mai degraba, impulsivitate. Si, daca tot m-ai inervat (vorba lu'Dragos), uite ca devin brutal de sincer si iti zic: la tine mai vad si altceva, cam prea des - o toleranta la frustrare ingrozitor de mica... Ei bine, daca pleci pe fondul asta...

P.P.S. Nu crezi ca foiala asta a ta, inca de tanar, intre Romania si Anglia iar acum din Romania in Athos, arata o tendinta cam... necalugareasca? Invata sa sezi locului, mai intai! Poti deveni calugar in timp ce ii slujesti pe cei dragi tie, din familia ta si pe oamenii care ti-au incredintat necazurile lor. Nu ti se pare suficient de "sfintitor"? Ce, nu poti sa lucrezi rugaciunea si despatimirea in vreme ce ai grija de cei mici?
Reply With Quote