View Single Post
Vechi 23.10.2016, 20:26:44
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ci lasati-l pe Igor sa se calugareasca mai repede! Vad ca nimeni nu-l incurajeaza. Cand ai sa urci, Gorea frate, in Kogaionul credintei ortodoxe ? Si pe care dintre varfurile lui vrei sa te inalti ? Din ce am citit, lucruri care, fara indoiala, sunt doar umbre ale adevarului, cel mai aproape de insusirile tale este acela numit Esphygmenou. Pe acesta de te vei inalta, ori pe alt varf purtator de perle ale ortodoxiei, eu iti doresc sa stralucesti mai mult chiar decat ai facut-o pe forumul acesta, unde cine spune Igor spune Ortodoxie, si cine spune Ortodoxie spune Igor. Oare nu vezi ca detronatu-l-ai, frate, pe catalin-2, care de cand a aparut preastralucirea ta abia de mai posteaza, palpaitor si retractil, nemaiindraznind sa se masoare cu tine in munca de lamurire a oamenilor aspura Dreptei Credinte ? Inalta-te, Igore, pe Muntele cel Sfant, pe Agios Ormos, printre cei asemenea tie, unde vei putea altfel, de aci inainte, sa spui: "vazut-am lumina cea adevarata".
Ăhîm... Esfigmenu e locul de fătare (nașterea e pentru ființe sapiente) a pseudoprotestantismului intraeclezial răsăritean, episcopomahia cu pretext și înfățișare ortodoxe, chipurile. Mihnea, cręde-mă, pe lîngă scandalagii neorascolnicoizi formați îndeosebi din monahi vagabonzi și mireni cu pachete deteriorate în surse, chiar și sedevacantiștii par eleganți. Igor, din fericire, nu e un saccsiv sau teodotmonahulupește. E un hardliner ortodox de un soi mai excentric. Mă îndoiesc că vreodată va lăsa arhiconul schismei să îi provoace panică de kernel.
Și chiar și o singură aparentă sau reală prostie spusă de cei numiți, igor și cătălin2, e de departe mai înțeleaptă decît veninul intelectualist-politruc-oportunist al unor pilangii poetici cu aere de activiști sorosiști ratați (știu ei care sînt ăia).
Și da, Alin are dreptate privind vocația ta suplimentară. Ești un medic cu adevărat creștin, mergînd deseori pe linia celor sfinți "fără de arginți", nemaivorbind de căpetenia medicilor, Apostolul Luca, și un fiu activ și puternic al Bisericii și Cetății. Ai însă și acest talant al prozei efectiv strălucite în stil, pe care de zęci de ori l-ai manifestat. Sînt pe forum nu mai mult de cinci oameni cu talente ale mînuirii cuvîntului (din păcate, la unul din ei talentul poetic e pus în slujba demonului veninos al urii și sarcasmului față de aproapele, precum și a altor draci), și tu ești în rîndul lor. Scrie și publică! Nu îl îngropa!
Reply With Quote