View Single Post
Vechi 23.10.2016, 03:39:13
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Ești un ecumenist ascuns, pregătit și în fiecare zi te antrenezi în ideologia gândirii și exprimării pentru o unirea mincinoasă între erezia catolicilor și Biserică, cu scopul aducerii apoi acolo și pe protestanți și neo-protestanți. Poate nu direct, dar indirect, dorești asta, te simt, citindu-te printre rânduri.
...:) Igor, nu ti se intampla cateodata sa te rusinezi de ce scrii? Iar asta cu "simtitul" nu crezi ca e un temei cam prea subred ori, poate, riscant pentru o judecata atat de taioasa si categorica?
Te rog frumos sa te linistesti. Nu ai nici un motiv real sa sustii asemenea lucruri despre mine.

Citat:
Deci dacă tu nu cunoști învățătura de credință...
Dragul meu, am afirmat ca nu o cunosc deplin. Si ca invatatura de credinta, oricat de bine as cunoaste-o in mod intelectual/livresc/scolaresc imi este mereu amendata de calitatea vietuirii mele. Una care, din nefericire, lasa adeseori de dorit. Eu nu pot separa invatatura de credinta de faptele vietuirii concrete. Daca as face asta, probabil nici nu m-as mai spovedi...

Citat:
Ioane frate... Psihologia asta, îți consumă mintea cea dreaptă în Hristos...
Igor, nu cred ca esti in masura sa faci aceasta evaluare. Te rog, da-ti seama!
Si fii linistit, iarasi te rog: nu ma mai ocup cu psihologia. Ce scriu pe aici uneori sunt cunostinte de nivel introducere. Generalitati si banalitati care tin de cultura generala. Imi pare rau ca unii nu au nici macar cunostinte de acest nivel... Ar fi utile pe ici pe colo, fara nici o concurenta cu invatatura si practica Bisericii.
Te rog, nu-ti mai face temei barfa si parerile multimii nestiutoare. Daca voiesti sa afli ceva autentic despre psihologie, pune mana si studiaza temeinic, eventual practica si tu cativa anisori. Macar cat mine, ca sa putem dialoga mai la amanunt, de voiesti...

Citat:
Biserica, sub soare, deține învățătura deplina.
Sunt de acord.
Dar aceasta invatatura deplina este, totusi, in crestere...:) Ma refer la unele nuante, la noi descoperiri dumnezeiesti, la dinamismul Traditiei.
Si mai cred ca nu doar sub soare ci si sub luna si chiar dincolo de corpurile astea ceresti...:)

Citat:
Când unui alcoolic nu-i dai alcool, intenționat și supravegheat îl ții departe de alcool, va deveni violent.
Iar te repezi...:) Nu vrei, totusi, sa vorbesti despre lucrurile la care te pricepi?
Apropos, alcoolicul poate deveni violent mai ales cand consuma alcool, iar nu atunci cand nu consuma...:) Nu absenta alcoolului ii scade controlul instinctelor si al resentimentelor, ci tocmai actiunea acestuia asupra creierului si sufletului produce o dezinhibare insotita, uneori, de manifestari clastice. Of, Igor ...

Citat:
Cine caută mântuirea mai mult ca mine? Cel care iubește pe Domnul mai mult decât Îl iubesc eu. Pe forum cel puțin, nimeni din voi, nimeni nu iubește pe Domnul mai mult ca mine.
Vezi, Igor, de ce nu are ursul coada si veverita cont in banca?

Citat:
De aceea, orice și oricine nu este în Biserică, este în erezie.
Dar de faptul ca ereziile au fost stabilite, adeseori, in urma lungilor discutii sinodale, ai auzit? Adica nu iti e clar ca aceia care au fost declarati eretici au fost membri ai Bisericii? De exemplu, ai auzit de Arie? Cine era el? Nu cumva era preot in Alexandria? Ca sa nu mai pomenesc de multi altii...
Deci erezia este mai intai in Biserica, asemanator cu un corp strain/virus in organism. E fapt intraeclesial, conviv cu dreapta credinta, cel putin pana cand nu este declarat si eliminat "in afara".

Citat:
Și de aceea spunea acel Părinte, în Patericul Egiptean, întrebat fiind: "Părinte ești păcătos? Sunt. Ești desfrânat? Sunt. Ai patimi? Da, mă lupt cu multe patimi. Ești eretic, Părinte? Sunt orice, cu mintea, cuvântul sau fapta, fac orice păcat, dar eretic nu sunt."
Atât de simplu.
Da, dar esti sigur ca ai patruns bine intelesul?

Citat:
... un episcop, preot sau diacon, care poate fi chiar eretic, ca Arie, ca episcopul Nestorie, sau alte grupuri de eretici în Sinodul Bisericii...
Ma bucur ca ti-ai amintit.
Reply With Quote