Deci mai profund, în Domnul:
Cine deci este cel dintâi, care slujește tuturora? Extraordinarul și neacceptatul medicament pentru vindecarea materialismului, la Faptele Apostolilor 4 :
"32. Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una și nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obște.
33. Și cu mare putere apostolii mărturiseau despre învierea Domnului Iisus Hristos și mare har era peste ei toți.
34. Și nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toți câți aveau țarini sau case le vindeau și aduceau prețul celor vândute,
35. Și-l puneau la picioarele apostolilor. Și se împărțea fiecăruia după cum avea cineva trebuință."
În acest pasaj scripturstic, și-a dezvoltat și Marx, filosofia stricată, ajungându-se la dictatură, pentru că Marx a ieșit din lumina Noului Testament, și a scos egalitatea dintre oamenii care nu doresc materia, banii și lăcomia.
Dar revin.
Cine era primul? Cine slujea cel mai mult tuturor. Cel vindecat. Acela este cel care slujește cel mai mult (nu puțin) tuturora.
De ce?
De ce ei să fie primii?
Fiindcă ei sunt vindecați, și ei vindecă, ei sunt îndumnezeiți, ei nu au nevoie de nimic material, de aceea ei trebuie să conducă, și să construiască comunitățile, aceia care nu doresc nimic material, decât pe Hristos, că spune.
Deci ce vedem?
Cine este primul?
Cine nu vrea nimic material. Strictul necesar. Acela să conducă averile, bogățiile, tuturora. Cu cât mai mulți din aceștia, care nu vor materialism, cu atât mai puțină dorință pentru bogăție, posesiuni, stăpâniri, averi, aur, și alte prostii, și cu atât mai bine, că ar fi mai multă pace, mai multă liniște, bucurie, mulțumire, organizare, egalitate, dându-și întâietate unii altora, mai multă dragoste, le-ar păsa mai mult de oameni, nu de patimi, ci de mântuirea și viața în Hristos, a tuturora, sau a continentului, a țării, a regiunii, a orașului, a zonei, a blocului/casei, a familiilor ce locuiesc acolo, a sinelui.
Aceia, aceștia, noi, Biserica, în Hristos, sub soare, avem învățătura deplină. Desăvârșită. Vrednică de urmat. Demnă. Aducătoare de Împărăția Cerurilor. Aceștia merită și trebuie să fie cinstiți, și să i se facă metanie, cum i-a făcut Arhanghelul, Preasfintei Născătoare, aceștia să fie aleși pentru a fi îmbrăcați cu omoforul, de aceea episcopii se aleg dintre monahi, dar între timp se mai îmbolnăvesc cu câte o bolișoară, deci de cei vindecați și de cei îndumnezeiți să ascultăm sau măcar luminați, ei să adune Biserica și să ia hotărâri pentru vindecarea cât mai multora practic, ăstai scopul Sinodului, practic, deci ei să se adune în Sinoade, și să strige și să caute oițele pierdute și drahmele pierdute, în erezii, să meargă după oița pierdută, lăsând cele 99 în siguranța staulului. Pentru cine vrea să se mântuiască.
Citat:
În prealabil postat de ioan67
A desparti invatatura de credinta de toata vietuirea crestina cred ca este, deja, inceputul ereziei.
Oare cuvantul drept, in duhul Evangheliei, poate fi asteptat de la unul care desparte, fie si pe ici pe colo, vorba de fapta? Oare de la un neintelept ori de la un om nedeplin imbunatatit putem astepta cuvant deplin spre invatatura crestineasca? Te intreb si ma intreb.
|
Ce apropo bați, puțincredinciosule?
Cine-i desparte pe eretici de Biserică? Nimeni. Ei înșiși. Ți-am arătat mai sus, cine l-a despărțit pe diavol de Domnul? Nu Domnul, ci el însuși.
Cine i-a despărțit pe cei din romano-catolicism de Biserică? Nimeni, decât ei înșiși. Când l-au trimis pe cardinalul Humbert cu excomunicarea celorlalți 4 Patriarhi, cu sulurile în Sfânta Sofia, la Constantinopol, s-au despărțit singuri, s-au excomunicat singuri, și în aceași zi, noul numit "papa" cade jos și moare (numai accepta titlul de Patriarh).
Pe cine despart eu, de cine?
Vorbești prostii, ca să nu spun că minți.
Din 1054, Biserica din Apus, a încetat să mai fie Biserică. Au ieșit și au înnebunit. Cruciadele, inchiziția, primatul, purgatoriul și celelalte nebunii.
Îi ținem noi despărțiți? Deloc. Niciodată.
Să lepede nebuniile care le-au inventat, cele străine de Biserică, și îi primim înapoi. Cu tot dragul. Cel puțin eu unul, abea aștept.
Dar nu să mai cadă din Biserică, în ecumenism, sincretism dogmatic, ghiveci. Nu vreau pașalâc catolic. Că mă duc în iad. Adică singur mă despart de Hristos.
Și-atunci, am datoria, scripturistică, să zic: anatema. Adică nu eu sau nu noi Biserica, îi despărțim, ci anatema este: ei înșiși, singuri s-au despărțit și au ieșit din Biserică, prin învățăturile noi, neexistente în primul mileniu, care le practică, mărturisiri mincinoase, demonice. Asta-i anatema.
Să nu fie.
Deci mai bine ia seama frăția ta, ce-i aia învățătura de credință și viețuirea creștină, că precum ai spus mai sus, nu știi. Dorește-ți să știi și îți va da Domnul și vei ști și vei da și la alții. Lumina lumii, sarea pământului.
Și da, eu nu sunt eretic. Sunt păcătos, dar nu eretic. Că toate ereziile aduc iadul, despărțindu-se cu întreaga ființă de Domnul.
Da, pot să devin eretic, nu cu voia mea, dar vai, mai bine să mor de mii și mii de ori, decât să devin eretic și mai bine să mor de milioane de ori, decât să stau cu mâinile în sân și să văd cum Biserica cade în erezie și eu să nu fac nimic și pot să fac, dacă mă duc și mă afierosesc Domnului, printre multe alte lucruri, cele mai mari, rugăciunea, să fac nu multe, nu tot, dar ceva, fiindcă am datoria, am chemarea, prin numele de creștin, să mărturisesc pe Domnul, și mai ales, dacă voi fi întrebat de Domnul la judecată: ai văzut, de ce nu ai făcut nimic?
Prea mult de spus. Dar mult mai multe de făcut. Constant. Na, că iar am învățat. Am spus eu că mă duc în iad... Dar mai bine spus, nu am învățat, am adus aminte ce se știe deja.
Nădăjduim la mila Domnului. Pomeniți și iertați.
Hristos în mijlocul nostru.