View Single Post
Vechi 22.10.2016, 16:04:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Daca prin erezie intelegem sa vorbim in cuvinte diferite decat cele din cateheza, atunci poate fi asa precum zici. Nu cunosc foarte bine invatatura de credinta, nu am studiat la modul impecabil (precum colegul Catalin, de exemplu, care umbla cu cateheza pe paine in loc de unt si gem), nu sunt sigur ca mi-am insusit nici macar intelectual putinul pe care l-am studiat etc. Dar am inteles, cu vremea, ca erezia apare tocmai la aceia care cred (nu stiu in ce baza definitiva) ca ei au inteles bine Cuvantul iar ceilalti nu au inteles...
Ioane frate... Respect și închinăciune vârstei frăției tale. Dar ia seama să nu ajungi la bătrâneți rușinoase, lipsite de Hristos. Ești un ecumenist ascuns, pregătit și în fiecare zi te antrenezi în ideologia gândirii și exprimării pentru o unirea mincinoasă între erezia catolicilor și Biserică, cu scopul aducerii apoi acolo și pe protestanți și neo-protestanți. Poate nu direct, dar indirect, dorești asta, te simt, citindu-te printre rânduri.
Revin.
Deci dacă tu nu cunoști învățătura de credință, precum tu bine spui (rău spui) atunci cum vei cunoaște ce este erezia? Și unde este? Și cum să te porți cu ea? Și cum să o vindeci? Și cum să te ferești de ea? Tu și turma lui Hristos, oițele? Cum vei reuși asta? Dacă vei reuși. Dacă vrei, dacă îți pasă. Ce scopuri ai? Ce țeluri? Dar mijloacele, ce mijloace ai? Ce vrei să ai? Cum te daptezi? La ce? Ce este adaptarea? Ce este propriuzis, prin ochii iubirii, erezia? Căderea, nemulțumirea, mândria, lăcomia, lipsa ascezei, dialogul, blândețea, dojana, discernământul, duhovnicia, ce sunt acestea? Ca mădular al Bisericii, ce, cât și cum faci pentru mântuirea ta și a celorlalți apropiați ai tăi? Aproapelui tău? (orice om)...
Ioane frate... Psihologia asta, îți consumă mintea cea dreaptă în Hristos... în loc să te slujești de ea, pentru mai binele turmei Domnului... Măsura...

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Ereticii, cred eu, au intotdeauna convingerea ca invatatura lor formala, livresca, in orice caz nedeplina (si cine poate fi sigur sub soare ca detine Invatatura deplina?) tine loc de cinste - indiferent de roadele acesteia in vietuirea lor concreta.
Biserica !
Amin !
Biserica, sub soare, deține învățătura deplină.
Biserica primește în Duhul Sfânt, toate soluțiile de care are nevoie omenirea în acea vreme, fie orice secol, soluțiile economice, sociale, distributive, și de orice natură și formă și organizare. După descoperirile pentru mai binele omenirii, pe care Domnul îngăduie în libertatea desăvârșită dăruită tuturor oamenilor, să le aibe, să le dețină, cât timp este credință și dragoste pentru toți oamenii.

Dar cine să vrea soluțiile Bisericii? Nu le vor. Le urăsc. Fiindcă Biserica vindecă. De lepra sufletului, mândria, lăcomia, aristocrația, preluate chiar de Biserică, prin care au căzut, atunci Apusul, sub papalitate sau papalism, iar azi în dorirea celor materiale, care ar trebui organizate în milostenie și dăruire.

Biserica vindecă "supraviețuirea celui mai în formă" (darwinismul evoluționist), a celui mai tare față de cel mai slab, Biserica vindecă dorința ca cel superior să se hrănească cu cel inferior, cum dă exemplu din natură, Charles Darwin. Nu, noi nu suntem animale. Nu ne comparăm cu animalele. Deci oamenii, vor să se vindece de Biserică.

Când unui alcoolic nu-i dai alcool, intenționat și supravegheat îl ții departe de alcool, va deveni violent. Mai ales unui drogat. La fel, când celor bolnav de dorința îmbogățirii materiale, bolnav de bani, de putere, stăpânire, conducere, când acelor oameni, le iei banii, le împarți puterea, (le-au împărțit deja puterea, politic, celor care doar cred că au vreo putere) deci le iei banii ca să-i dai la alții, muritori de foame, și când nu le mai dai posibilități să-și facă rău unii altora (prin tehnologie militară, de exemplu), vor sări ca arși, vor îndepărta totul, pe toți care-i vor să-i despartă de patima lor, chiar cu violență îi va îndepărta.

Cum să iei banii celor mai bogați, să-i dai la muritorii de foame? "Contractul de proprietate", nu? Filosofia lăcomiei. Oh, câte-aș spune... Dar cine ascultă? Cine împlinește? Cine caută mântuirea mai mult ca mine? Cel care iubește pe Domnul mai mult decât Îl iubesc eu. Pe forum cel puțin, nimeni din voi, nimeni nu iubește pe Domnul mai mult ca mine. Și mă întristez de asta...
De aceea nu vor soluțiile Bisericii, nu vor pe Domnul. Că nu vor să se vindece.

De aceea, orice și oricine nu este în Biserică, este în erezie. De aceea nu se vor mântui. Că nu vor pe Domnul și își fac proprii domni, hristoși mincinoși, slujind întunericul, în măsura fiecăruia. Nu Domnu-i bagă-n iad, ei singuri se pun acolo. Începând de aici, din viața asta, care este posibilitatea fiecăruia de redobândire a Raiului. Nu Domnul i-a dat afară pe diavol cu ai lui, singuri sau dat afară. Apoi Domnul l-a reprimit, oridecâte ori vrea să vină, să revină. Îl vedem pe diavol, înapoi în Rai, ispitind pe Adam și Eva, îl vedem pe diavol înapoi în Rai, "sfătuindu-se" cu Domnul, despre Iov, îl vedem pe diavol, cerând de la Dumnezeu Tatăl, pe Apostoli, să-i cearnă ca pe grâu, iar Hristos, zice chiar El, s-a rugat să nu piară credința lor. Deci singur să dă afară, de fiecare dată. Se excomunică.

De accea apocatastaza lui Origen e erezie. Fiindcă vrăjmașul are inima împietrită, nu mai vrea în starea de har, că știe cum e acolo, știe ce-i acolo, de acolo a căzut, acolo îi e permis să revină oricând, și refuză, luptând cât de bine poate, în limitările lui, fiind creat de Domnul (la început bun, iar prin libertatea lui, a devenit rău, adică respinge binele) și luptând împotriva a toată creația, fiindcă nu îl numără Domnul și pe el, printre Sfânta Treime, nu-l face Creator, creatura niciodată nu va creator, de aceea Hristos nu este creatură, ci creator, și arianimsul e erezie și martorii lui iehova de azi, și dochetismul și maniheismului sau catolicismului, azi, și alte erezii.

Și de aceea spunea acel Părinte, în Patericul Egiptean, întrebat fiind: "Părinte ești păcătos? Sunt. Ești desfrânat? Sunt. Ai patimi? Da, mă lupt cu multe patimi. Ești eretic, Părinte? Sunt orice, cu mintea, cuvântul sau fapta, fac orice păcat, dar eretic nu sunt."
Atât de simplu.

Fiindcă capul Bisericii este Hristos Dumnezeu în Sfânta Treime, și Maica Domnului și Sfinții, nu un Sinod, care poate greși, nu un episcop, preot sau diacon, care poate fi chiar eretic, ca Arie, ca episcopul Nestorie, sau alte grupuri de eretici în Sinodul Bisericii, sau toată Biserica poate cădea în erezie, precum a fost în timpul Sfântului Maxim Mărturisitorul, care era un simplu monah, și el cu câțiva ucenici, mai erau singurii, unicii creștini de pe pământ, în rest toți din Sinod, erau eretici, căzuți în monofizitism și monotelism. Nu se poate face, de exemplu un sinod, unde să hotărască 10 oameni.

Deci revin. Ce sunt ei? Episcopi, preoți, diaconi? Slujitori. Ai Bisericii. Ca și crâsnicii, cântăreții, și oricine din suflarea creștinească. Cei din cler, sunt doar reprezentanți ai lui Hristos, cei ce păstoresc și slujesc turma, oițele, slujitorii noștrii, care ne slujesc pe noi, care când se adună, și hotărăsc împotriva Bisericii, cum ar fi ecumenismul, sau altă erezie, atunci Biserica e cea care se ridică să-i păstorească pe ei, că ori s-au îmbolnăvit, ori au căzut în neputință, sufletească, a inimii, a minții sau a trupului.

Iar în Biserică, toți, sunt egali unii altora, se diferențiază doar prin slujire, care este jertfă, dăruirea, asceza, nu o oră, sau 5 ani, toată viața.

De aceea sunt egali în fața Domnului, și Domnul nu caută la fața omului, spune Scriptura și mai spune că Domnul "Care voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină." - 1 Timotei 2, 4 și Domnul "nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu" și deci sunt egali unii în fața altora, sunt păcătoși care se întorc să fie vii, care doresc să se mântuiască și la cunoștiința adevărului să vină. Se diferențiază doar prin dăruire, cei care slujesc cel mai mult tuturor, cei mai jertfitori, cei mai asceți, aceia sunt cei mai mari.

Și avem exemplul din cearta Apostolilor pentru întâietate, că spune la la Marcu 9:
34. Iar ei tăceau, fiindcă pe cale se întrebaseră unii pe alții cine dintre ei este mai mare.
35. Și șezând jos, a chemat pe cei doisprezece și le-a zis: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toți și slujitor al tuturor.
Și de aici, cei împătimiți ai Bisericii, după lăcomie și stăpânire, vor spune: vezi? au spus doar celor 12 apostoli, nu tuturor. Da? Dar răspunsul în Duhul Sfânt, pentru vindecarea lor este: nu întâmplător și-a mai ales Domnul și alți 72 de Apostoli, arătând dăruirea creștinismului pentru întreg pământul. Iată Biserica, care nu stă întrun singur om, (erezia romano-catolicismului) sau doar întro grupare de oameni în Sinod (erezia ecumenismului) ci în toți ai lui Hristos. Așa creștea și se întărea Biserica.
Și mai spune la Marcu 10:
43. Dar între voi nu trebuie să fie așa, ci care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru.
44. Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă.
Dar și la Matei 20:
26. Nu tot așa va fi între voi, ci care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru.
27. Și care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă.

Dar mergem și mai profund:
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote