Iuliu, paginile nu sunt pentru mine, sunt un ajutor pentru cei ce vor să se călugărească. De altfel aici pe forum, n-am venit pentru mine, și în călugărie, nu mă duc pentru mine. Omul decând devine creștin, cel puțin teoretic, ar trebui să înceteze să mai existe pentru sine, ci pentru ceilalți.
Cristian, am citit cu atenție. Mulțumesc pentru jertfa și dragostea ta. Intențiile lui MihailC., sunt bune, spre mântuire, dar modul cum pune problema, cum privește lucrurile, nu ca exprimare, ci ca ideologie, ca filosofie, nu-mi place deloc, mintea lui e ca un mecanism de avertizări, parcă e un matematician care schimbă macazul și devine profesor de retorică, simt printre rânduri, în ce citesc, că expune problemele fără să aducă nicio soluție, nicio rezolvare, iar unele probleme sunt inexistente, doar imaginate de el.
Nu vreaa să despic firul gândirii lui, că trebuie să apelez la critică, cu ajutor scripturistic și patristic, și va trebui să arăt neputințele lui, spre vindecare, primul pas este asumarea sau recunoașterea existenței unor neputințe ce trebuiesc vindecate, de aceea trebuie amintite, vorbit despre ele, de ce există, de unde vin, rădăcina, tulpina, frunzele, fructele și astfel, pe mine mă voi pune apoi în slavă deșartă, și nici nu mă ajută la mântuire, voi fi privit ca un arogant, cum sunt privit de fiecare dată când vreau să ajut, și da, sunt foarte pătimaș, vai mie, am toate păcatele, fie ele cu mintea, cuvântul sau fapta, afară de erezie și apoi nici pe el nu-l va ajuta cu nimic, fiindcă nu-și caută și nu dorește o măsură mai bună.
Oricum are intenții bune, dar atât poate el, atât vrea el, asta-i măsura lui și aceste sfaturi le-a dat. Ultimul a fost cel mai frumos, să se ducă sora aceea, la duhovnic.
Deci chiar și monah dacă ajungi, sau pustnic, diacon, preot, episcop, fiecare își dă măsura lui în Hristos, la fel cum un medic își dă măsura lui în medicină, avocatul în drept canonic, juridic, bucătarul în nebuniile și grandomaniile culinare, etc.
E prea mult de scris și sunt foarte obosit, în plus și mai ales, cei ce vor să se călugărescă, au Noul Testament, au Sfinții Părinți, Sfintele Canoane/Dogme, duhovnicul, conștiința lor, dacă în iubirea lor, nu își dau o măsură "din slavă-n slavă" în Hristos, eu, beșică de puroi, cu ce să ajut? Iar de primit, am primit din acel text a lui MihailC., incertitudini, metode de a găsi probleme, nesiguranță, frică multă și chiar minciuni. Mai bine citesc din Sfinții Părinți, și doresc să mă umplu de râvna lor cea sfântă, să o înțeleg, să o doresc, să o primesc, la o măsură dorită de mine, apoi să o înmulțesc și toată să o dăruiesc.
"vsovi", mulțumesc pentru osteneală, te minți singur și confunzi călugăria cu căsătoria, ești ușor de amăgit, mai ales când refuzi, respingi: smerenia, dragostea, iertarea, mulțumirea și peste toate, lovești Biserica lui Hristos, oițele și mântuirea lor, ca și pe-a ta.
Iertați-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 21.10.2016 at 23:46:25.
|