Citat:
Dar îți îndeplinesc voia:
Recapitulăm:
|
Voia mea este să găsești mîntuirea și să ne mîntuim cu toții căci asta ar vrea și Dumnezeu de la mine să vreau. Altceva nu vreau nimic special de la tine. Dar a pune doar cîteva întrebări relevante la început e o chestie de bun simț, o cerință firească pentru respectarea dialogului cinstit... făcut în public.
Citat:
1. Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.?
|
Eu am scris în semnătură: Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin NIP sau via FB.
Sesizezi diferența de semantică dintre propoziția mea și întrebarea ta?
Practic îmi ceri să-ți răspund la ceva ce tu afirmi ca eu să lămuresc ceva ce nu eu am afirmat!
Deci îmi pui o întrebare tendențioasă ce pare derivată din semnătura mea pentru ca folosindu-te de o logică de tipul evident-absurd, evident, ebasurd, să-ți duci la îndeplinire aplicarea sentinței tale ce vine din necredința ta în NIP și în Cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice.
Ți-am mai răspuns cred de vreo două ori la întrebarea asta despre semnătură cînd am afirmat că defapt e o parafrază răsturnată constuită după zicala ''toate drumurile duc la Roma''. Dacă Ierusalimul era Cetatea Păcii și Roma era cetatea comerțului așa NIP este cetatea Cuvîntului.
Și acum pentru a te lămuri îți răspund cu o întrebare: Oare duc toate drumurile la Roma? Dar la Vechiul Ierusalim? Atunci de ce nu ar putea duce toate drumurile la NIP?
Dar sensul parafrazei nu este de a face o afirmație logică cu valoare de adevăr logic așa cum interpretezi tu tendențios ci este o afirmație cu valoare de Credință... căci toți cei ce cred în Hristos ar face bine să-și înmulțească Credința crezînd și în Cuvîntul lui Dumnezeu.
Citat:
2. Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? (cu h mic, că-i demon, nu-i Hristos Domnul, e hristos mincinos)
|
A doua întrebare derivată din prima, după cum cred că îți dai seama și tu, nu este chiar o întrebare cinstită din moment ce în paranteză judeci și justifici, deci ești sigur, ești infailibil... afirmînd că-i demon, că-i hristos mincinos și că de aia scri cu m mic despre o proorociță și cu h mic numle lui Hristos. Cum ni se spune la legea 3 de pe Tablele de piatră ale Legii să nu iei numele Domnului în deșert rezultă că tu nu respecți numele de Hristos (unsul Domnului) și nici de Mihaela care derivă din sf. Arh. Mihail.
Deci dacă ești josni într-o întrebare afirmînd cu josnicie că drumurile duc direct la ea cînd era vorba de NIP, adică de Cetatea Cuvîntului, și persiflînd și ironizînd că ar discuta cu Hristpos în fiecare dimineață de parcă ai știi sigur și infailibil, tu mai bine ca Dumnezeu, cu cine discută ea. Deci iată că mie nu îmi pare că întrebi ceva ci că înjosești, ironizezi, batjocurești, discreditezi și nu respecți nici măcar Legile pretinzînd că ai avea Harul și Duhul care e de aceiași părere cu tine așa cum era Duhul de aceiași părere cu sfinții celor 7 sfinte sinoade ecumenice, sau 9 dacă zici tu că cică ar fi 9.
Citat:
3. Ce să facem la ea? (sper că se poate și fără ea...)
|
Păi se poate și fără Hristos din moment ce sunt atît de mulți atei, păgîni, musulmani, budiști, sataniști...
Voi toți ortodocșii ați putea citi Cuvîntul lui Dumnezeu de pe site și dacă pergeți vreodată prin NIP atunci ați putea-o respecta și pe ea și pe toate cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, măcar ca oameni, măcar ca frați creștini, măcar ca frați ortodocși... dacă nu vreți să o socotiți o sfîntă deși asta este și ea așa ca sf.Verginica și așa ca tot poporul Domnului.
Citat:
4. Să ne spovedim? (oare la orice parohie din țară, de ce n-am putea, de ce doar la ea... e un mister...)
|
Misterul ăsta tu l-ai inventat. Ai născocit că a zis cineva că e obligator ca toți creștinii să se spovedească la ea. Eu am afirmat că o puteți face și la ea, neexcluzînd duhovnicii voștrii din ortodoxie sau la cine vreți voi să vă spovediți... adică să vă mărturisiți păcatele, greșelile... pentru că s-ar putea să vă vine Domnul prin ea în ajutor... fiindcă ea știe foarte bine Cuvîntul lui Dumnezeu care este dăruit prin Domnul Iisus. Ea doar îl scrie în Cartea Vieții.
Citat:
5. Să urmăm învățătura ei? (e în conformitate cu cele 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, probabil)
|
Nu e învățătura ei ci a Domnului dăruită prin cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, ea e ultima Trîmbiță. Deci cine voiește e bine s-o creadă și s-o urmeze luînd exemplu de la poporul lui Dumnezeu.
Citat:
6. Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte țări și orașe ortodoxe, România, Rusia, Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui?
|
Depinde:
-dacă învățătura lor de acum se află în contradicție cu învățătura din Cărțile sfinte din NIP atunci e o problemă la ei, la toți cei de care vorbești, pentru că s-au rupt de Hristos-Cuvîntul, de Adevăr și trebuie să se îndrepte.
-dacă învățătura lor actuală e în conformitate cu NIP atunci pot fi siguri că e în conformitate cu toată tradiția Apostolică și astfel pot fi siguri că nu se înșeală și nu deraiază și nu cad în erezie cît ar fi ei de ortodocși sadea.
Deci mîntuirea se face prin Ascultare de Cuvîntul lui Dumnezeu de la întemeierea lumii și pînă azi, primit în mod direct sau prin prooroci, apostoli, duhovnici, preoți sau oameni credincioși și evlavioși și cuvincioși.
Citat:
7. Ce s-a întâmplat cu oamenii, mergeau în Rai sau Iad, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ?
|
Tu ce părere ai de mă întrebi atît de ironic... dar foarte serios?
Mă prefac că nu observ ironia și te întreb: oare ce s-ar fi întîmplat dacă creștinii ar fi exclus Apocalipsa din Biblie, sau vreo două Evanghelii, sau cărțile lui Iosua și Isaia sau cărțile lui Moise? Ce părere ai... unde mergeau ei mai înainte de Moise?.. dar mai înainte de Avraam? Ei bine: ''Mai înainte de Avraam sunt Eu.''
Citat:
8. Nu mai ajungem în sfîntul Cer, astăzi, fără NIP, sau via FB?
|
Păi locașurile din Cer ale creștinilor sunt făcute de Iisus-Cuvîntul lui Dumnezeu. Cred că dacă nu ajungi în contradicție dărîmătoare cu NIP încercînd să te dezbini de o parte din El prin faptul că vrei să-L urmezi doar pe cel de acum 2000 de ani sau pe următorii Lui de atunci pînă azi, cred că te poți mîntui și urmînd o singură Evanghelie, poate chiar urmînd doar cîteva Cuvinte din ea... deci nu-i exclus să te poți mîntui cu foarte puțin dar de sus pentru că la Dumnezeu toate sunt cu putință! Însă dacă ignori multa îndrumare Dumnezeiască a duhovnicilor filocalici sau a celor 7 Trâmbițe Apocaliptice din ultima sută de ani oare nu te faci tu mai vulnerabil la asaltul păcatelor? Capcanelor? Minciunilor? Eresurilor? Alunecărilor? Ce părere ai? Cum ți se pare că ar fi mai bine pentru tine?
Citat:
9. Deci dacă nu vrem să auzim de NIP, ajungem în Rai sau Iad?
|
Păi dacă nu vreți să auziți ce spune Domnul oamenilor, bisericilor, creștinilor, ortodocșilor, românilor... dacă nu vă pasă de Dumnezeu și de viitorul vostru ci vă astupați urechile ca nu cumva să vă vindecați... unde crezi tu că poate ajunge un astfel de surdo-mut și orb care deși aude și vede și poate vorbi preferă să bage capul în nisip? Păi acolo o să și ajungeți, în nisip așa ca struțul! Eu v-am sfătuit să cercetați cele 7 Trîmbițări Apocaliptice pentru că nu aveți de pierdut ci de cîștigat dacă chiar vă socotiți mari ortodocși.
Citat:
10. Iar acum, că existență N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, și de oriunde, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu?
|
Depinde de atitudinea lor pe care o vor avea cînd vor afla. Ei știu mai bine ce se va întîmpla cu ei... de unde aș putea ști eu ce va fi cu ei. Dar mă întreb ce-ți pasă ție ce va fi cu ei? ''Tu vino după Mine!''
Citat:
11. Iar acum, că existentă N.I.P. via FB, românii din orice regiune, Ardeal, Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia, care nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu?
|
De ce să nu vrea să creadă? Păi nu ar trebui să vrea să creadă în Dumnezeu? Dacă nu vor să creadă sunt liberi să facă ce vor căi Dumnezeu este Dumnezeul libertății. Dar sunt ei oare liberi de păcat? Reușesc ei să nu mai păcătuiască? Deci dacă păcătuiesc și îi doare asta atunci ar trebui să caute la Dumnezeu scăpare... deci ar trebui să caute la cel ce ne poate scăpa, la Dumnezeu și nu la oameni.
Citat:
12. Dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în sfântul cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot ori nu cred, ce rost mai are existența N.I.P. via FB?
|
Păi rostul NIP și a celor 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice este pentru păcătoșii gLumii care vor să se mîntuiască și să ajungă în sfîntul Cer... și nu pentru păcătoșii comozi care mereu bagă de vină și găsesc motive ca să... știi tu cum se scuza fiecare că are altceva mai bun de făcut... de exemplu să se mîntuie prin grecia sau armenia sau pe la vreo mînăstire din vîrf de munte sau prin vreun loc neumblat și pustnic... Deci scuzele se spun la judecata particulară sau finală cînd v-a întreba Dumnezeu: ''Fiilor, de ce nu M-ați crezut și nu M-ați primit nici voi?'' Vă era lene să citiți o carte?... sau măcar un an de trîmbițare din ea ca să vă convingeți? Oare nu de peste 60 de ani stau împreună cu voi chemîndu-vă nonstop să vă vindec și să vă duc în Rai?''
Deci darul venit prin creștinii ortodocși români este pentru toți oamenii. Cine voiește! Cine nu voiește se va osîndi: Păcatul îl va osîndi și-l va face rob și greu îi va fi omului aceluia.