Citat:
În prealabil postat de Iorest
Si cum calculezi tu venitul fiecarui enorias il chemi cu fluturasul de salariu ? ca sa nu mai spun ca nu ai posibilitatea efectiva de a urmari plata creantelor astea sunt atributele fiscului si ale executorilor siliti.
|
NU mah.Poate fi o taxa ca oricare alta taxa.Se ocupa fiscul de asta si se retine automat din venituri.
Citat:
Transformam biserica in banca ?,
|
Nu prea stii matale cum functioneaza o banca
Citat:
Apropo din alea 4500 de familii ce te faci daca unii nu vor sa plateasca si spun ca apartin de alte confesiuni ?
|
Nu conteaza.Atat timp cat respira aer pe pamant romanesc davai banul.
Citat:
Apoi altii nu traiesc din salariu, ci din brevete, drepturi de autor, fructe(chirii, recolte) cum le calculezi venitul de care nu stii ?
|
Eu nu am zis salariu.Am zis venituri.Daca faci venituri de care fiscul nu stie
faci evaziune.
Citat:
Restul nici nu mai trebuia mentionat, statul sustine biserica atat cat o sustine, tu nu realizezi ca tocmai suprataxarea asta ne va impinge spre impozitarea cultelor.
|
De ce , care-i logica si de unde "suprataxare" care-i logica ?
Citat:
Oamenii vor devenii atat de ultragiati incat vor cere ei o schema simpla, transparenta de realizari si impozitare cu interzicerea taxelor suplimentare si cu excluderea celor care nu realizeaza venituri sau au situatii precare.
....
Numai ca tot ierarhilor s-ar putea sa nu le convina asta, cum vor mai trage ei sute de mii de lei de la bugetele locale si centrale, daca totul se rezuma la 2-3 procente doar de la salariati ?
Pai sumele propuse de mine sunt pe langa acestea .
....
Plus scutirile de taxe, care s-ar putea sa nu mai fie, ierarhii trebuie sa realizeze ca situatia e tumultoasa si sa relaxeze fiscal totul pana dusmanii bisericii nu o vor intoarce impotriva ei.
|
De sa nu mai fie.Orice pe lumea asta se poate atat timp cat legile fizicii o suporta.Absolut ORICE este posibil.
Citat:
Si alta chestie ai o parohie de 4500 de familii, 4500 din care unii sunt sugari,elevi,someri, pensionari de la C.A.P si cu boli cronice, persoane cu handicap, cu ajutor de boala nici macar fiscul nu-si permite sa impoziteze anumite categorii sociale, dar luati la gramada ei au de platit 0,07 lei.
eu nush de unde ai tu numarul asta fixat in cap:4500. Eu cred ca sunt cu milioanele familiile care au venituri peste 4000 de lei.
|
Citat:
Si asta ce inseamna ca trebuie sa dea si bani din salariu ca sa acopere diferite cote, sau sa umble cu ciorapii rupti si sa traiasca din salariul sotiei? , nu cred ca in parohiile modeste ei raman cu mare lucru si oricum si-n Biblie scrie ca Sa nu legi gura boului care treiera, ei sunt mult mai presus decat niste animale de povara.
|
Magazinele de bricolaj au profit.Atunci cand mori de foame nu-ti mai permiti
cumparaturi la bricoaj.Deci situatia este departe de ce spui tu.
Citat:
Se modifica taxele, dar numarul populatiei scade fata nivelul din 1990 iar forta de munca activa nu e neaparat in tara.
|
Pai atunci cand scade numarul de oameni creste nivel taxei.
PS: interesant este ca faci gat daca ti se spune de o ipotetica taxa la vedere, insa nu faci gat la taxele ascunse denumite "eco-green" din factura de electricitate,care fac aproape 80 % din cost si se duc in buzunarul unor firme de apartament.