View Single Post
Vechi 19.10.2016, 23:51:45
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
4. Păi dacă vă veți mîntui sau nu, veți răspunde voi înșivă atunci cînd o să vă întrebe Domnul Iisus din NIP: ''Voi de ce nu M-ați crezut dacă ați fost călugări, episcopi, preoți, diaconi, ortodocși, creștini? Ce bogății gLumețe v-au ținut departe de Mine? De ce nu M-ați recunoscut în Cuvînt?''
Deci Lui o să-I răspundeți cu toții, voi toți ăia mulți, ruși, greci, români,armeni, bulgari și din alte locuri dacă v-ați mîntuit sau nu. Eu cred că mult mai bine v-ați mîntui Crezînd în Cuvîntul lui Dumnezeu decît respingîndu-L așa ca cei de acum 2000 de ani sau ca și cei care pe vremea lui Moise s-au răzvrătit.
Te rog fi sincer:
1. Călugării nu-L cred pe Domnul? Atunci de ce se mai fac călugări?
2. Episcopii, preoții, diaconii, nu-L cred pe Domnul? Atunci de ce mai doresc hirotonia și-și jertfesc viața Domnului și oamenilor?
3. Slujitorii care-i avem azi, călugări, episcopi, preoți, merg toți în iad, că nu cred pe Domnul?
4. Creștinii de azi, din toate țările unde sunt ortodocșii, vor fi întrebați: "Ce bogății gLumețe v-au ținut departe de Mine? De ce nu M-ați recunoscut în Cuvînt?" și fiindcă nici unul nu L-a recunoscut în Cuvânt, se vor duce în iad?
5. Deci grecii, românii, rușii, armenii, bulgarii și alții, nu cred nici acum, azi, în Cuvântul lui Dumnezeu? Dar ei spun că cred. Sunt mincinoși? Se duc în iad toți? Îl resping pe Cuvântul? Și-acum 2000 de ani L-au respins?

Citat:
Văd că continui să te iei de semnătura mea punînd un șuvoi de ''întrebări'' josnice. Păi toți se vor întîlni mai devreme sau mqai tîrziu cu El. Deci dacă chiar vor să se mîntuiască, cu toții ar face bine să creadă în trîmbițarea Apocaliptică a celor 7 sfinte Trîmbițe și mai ales în asta din urmă și în NIP. Dacă nu vor decît să bage de vină... și să se auto-îndreptățească între ei ți unii pe alții în contra lui Dumnezeu de unde vrei să știu eu dacă se vor mîntui sau nu... dar pe acolo vor trece cu siguranță toți în drum spre Cer... toți creștinii.
Nu m-am atins cu nimic de semnătura ta, ți-am pus doar câteva întrebări.
Și mai întreb:
Dacă nu credem în trâmbițe, nu ne mântuim? Să zicem că trâmbițele îi salvează pe români. Deci românii scapă. Dar rușii, grecii, armenii? Au și ei trâmbițele lor? Sau numai trâmbița mihaela, de la nip, e valabilă? Sau îi scapă ea pe toți? Și când nu mai e ea, vine alta? Îi scapă și aia pe toți?

Citat:
Păi rostul este în Credință și Ascultare de Cuvîntul lui Dumnezeu. Cei ce cred și citesc și urmează Cuvîntului vor fi fericiți dacă viața lor va fi găsită conformă cu ce scrie în Cuvînt... dacă nu... spune-mi tu care a fost rostul vieții lor, al tuturor celor care l-au respins pe Mîntuitorul?
Tu asculți de Cuvânt? Duhul Sfânt care a lămurit Bisericii, multe nelămuriri, prin Sfinții Părinți, a fost din Cuvânt? Deci asculți de Sfinții Părinți? Dar Apostolii au fost din Cuvânt? Și Sfinții Părinți, nu mai sunt din Cuvânt? Ascultă trâmbița mihaela, de Sfinții Părinți? Sau nu ascultă? Viața ei e conformă cu ce scrie în Cuvânt? Și a tuturor de la nip? Voi respingeți pe Mântuitorul? Dacă nu-L respingeți, de ce faceți mult diferit față de cum învață Biserica? Greșește Biserica? Sau greșiți voi? Unu din doi, minte. Ori voi, ori Biserica.

Citat:
Păi tu nu ai pus întrebări cinstite ci te-ai luat de semnătura mea persiflîndu-mi-o prin șuvoaie de întrebări prin care nu întrebi nimic ci te auto-îndreptățești. Deci nu ești curios, nu vrei să afli, nu vrei să crezi ci vrei să condamni și să disprețuiești și să faci afirmații mincinoase.
Nu am parsiflat pe nimeni. Toate întrebările de mai sus sunt cu mult bun simț, directe, deschide și sincere. Și au ca scop vindecarea: ori a mea de Hristos, ori a voastră de satana. Cine are urechi de auzit să audă.

Citat:
Obiectiv vorbind, mă întreb dacă ai citit măcar 2-3 pagini sau mai multe de pe site-ul NIP. Tu chiar nu ești curios ce spune Dumnezeu prin Domnul Iisus oamenilor și credincioșilor ortodocși?
Da, am citit din cele scrise pe site. Dar tu cât ai citit din Sfinții Părinți?
Ai văzut diferența între ce e pe site și ce vorbește Duhul Sfânt prin Sfinții Părinți? Care cărți ale Sfinților Părinți, le-ai citit? Cum ți s-a părut?
Acelea de pe site, nu sunt cuvintele Domnului, ci ale trâmbiței mihaela, adică ale demonilor prin ea, care vor să atragă în amăgire. Sunt unduiri îndulcite, cu forme de cateheze. Sunt minciuni.

Citat:
Pune deci dacă ești întrAdevăr curios sau interesat cîteva întrebări fără să te legi de semnătura mea și fără să persiflezi și să înjosești Trîmbițele, călugării, Cuvîntul și altele... te rog frumos căci sunt sfinte și practic te rănești.
Da, am pus mai sus, mai multe întrebări, care n-au legătură cu semnătura ta. Și n-am persiflat niciodată, îți reamintesc.

Citat:
''Greu îți este ție Saule să lovești în Țepușe... Însă dacă tu ești orbul?'' Dacă tu ești orbul tinere intelectual creștin ortodox care nu poate concepe că el s-ar putea înșela nici în ruptul capului?
Tu ești aruncat deja în țepușe cu totul. Și toți cei de la nip. Fiindcă singuri vă adunați ca moștenire iadul, dacă vă prinde moartea în erezie și neascultare, veți primi moștenirea ce vi-ați adunat.

Citat:
Nu ți-am cerut să pui întrebări viclene ca fariseii și saducheii de pe vremuri și nici să vii cu șuvoaie capcană ca să am eu de lucru în deșert fiindcă tu oricum nu vrei să crezi și nici prin cap nu-ți dă că acolo chiar Domnul Cuvintează peste pămînt vestindu-se întru venirea Sa.
Domnul îmi este martor și cunoaște inima mea, că nu te-am întrebat niciodată nimic viclean sau fariseic sau saducheic, și nici atunci, nici acum, n-am avut nici un șuvoi capcană, ci am pus întrebări cât de sincer am putut, ca un căutător ce sunt, al vindecării și mântuirii oamenilor.
Iar tu nu ai de lucru în deșert, dar citești cu atenție, te gândești la ce-i scris cu blândețe și răbdare, te rogi cu dragoste, te smerești și te vindeci.
Și-apoi te pui printre noi, pe cărarea strâmtă, spre mântuire.

Citat:
Deci dacă ești cinstit discutăm și-ți răspund dar tu nu faci altceva decît să persifelzi, să denigrezi și să-mi înjosești sfinții și surorile și frații în Domnul.
Da, vreau să discutăm cinstit. N-am înjosit nicio trâmbiță. Îi spun așa cum se numește ea pe sine. N-am persiflat, denigrat, nici înjosit, trâmbița.
Și surorile și frații tăi, sunt și ai mei. Și fiindcă sunteți oițe pierdute, vin după voi. Cât de bine pot.

Citat:
Hai te rog frumos să vii cu prima întrebare cinstită!

1. Emilian dorește să întrebe:...... te rog frumos să completezi formularul.
2. Emilian mai dorește să întrebe:........
3. Emilian mai dorește să întrebe:............
Am întrebat mai sus. Cât de cinstit am putut. Te rog să le iei pe rând și să răspunzi.

Citat:
un credincios oarecare din Episcopia sa... pentru a-l îndrepta la felul cum privești Biblia și cum o sintetizezi, cum tragi o concluzie scurtă despre ea. Practic eu greșeam căci vorbeam de dragoste fără să țin sema de sfințenie și păcat. Nu făcea publicitate sfintei cetăți a NIP ci cred că mergea să participe la punerea pietrei de temelie pentru că el era Apostolul care răspundea înaintea Domnului din partea BOR care a admis ca arhiereul Irineu Pop Bistrițeanu din subordine sa să întemeieze sfînta Mînăstire a cetății NIP scriind sfîntul Hrisov al ei.
Te rog să faci o poză și să ne-o arăți și nouă, aici pe forum, a hrisovului.
Că eu cred că ori ai fost mințit, ori minți aici intenționat (din nou). Nu aveți niciun hrisov. Sau dovedește contrariul, arată hrisoovul, că nu-i nimic secret.
Te îmbrățișez.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote