Citat:
În prealabil postat de Iorest
Tocmai de aia s-a inventat si taxa tv trinitas de 0,07 lei per familie per luna de care nu scapa nicio parohie, poate doar manastirile daca nu au arondate un anumit numar de familii ca nu vad cum se poate calcula.
De exemplu 4500 de familii x 0,07 imi da 315 lei x 12 luni cat are anul 3780, asta numai taxa simbolica pt tv trinitas, fara abonamentele lumina, stocul de lumanari obligatorii, taxele catre protopopiat, colecta pentru Fondul Central Misionar, etc, etc.
|
Citat:
Ce e culmea e ca taxa nu a aparut odata cu infiintarea trustului tv, ca trustul nu e din 2015 ci mai vechi cam din 2007,
|
Eu daca eram in locul lor iti calculam 5 euro/luna per televizor in casa
Citat:
iar calitatea imaginii mi se pare ca nu e digitala,
|
Nici nu trebuie, ar fi costuri inutile.
Citat:
nu cred ca sunt cine stie ce aparate care sa justifice costurile sau eventuale costuri mari de productie a emisiunilor in care vorbesc niste invitati pro bono probabil intr-un studio sau intr-o Biserica, plus niste reportaje facute in tara de personalul mitropoliilor si trimis prin mail la centru.
|
Orice munca trebuie platita, deoarece timpul inseamna bani.
Citat:
Nu cred ca vin persoane in studio care ar cere bani
|
De ce nu ? Timpul inseamna bani.
Citat:
Plus ca e un nonsens sa calculezi orice taxa bisericeasca per cap de familie, odata ca din 4500 de familii poate vin duminical 400 si-si platesc cultul 2000, pe restul poate nu-i vezi decat la Craciun si cand au un eveniment, nunta, botez, dar nici atunci nu-i poti obliga sa apeleze la parohia ta si sa nu aleaga alta de care se simt legati.
|
Sa stii ca e un nonsens. Daca eram in locul patriarhului as fi avut tupeul
sa-mi faca o lege prin care orice familie ale caror venituri cumulate depasesc peste 4000
de lei sa li se retina din venituri contravaloarea a 50 de euro pe luna.
Si as fi facut presiuni in privat ca primul ministru s-o treaca ca OG.
Citat:
Doar ca pe nimeni nu intereseaza situatia in concret, s-a dat taxa trebuie s-o platesti, daca nu mai sunt alti proaspeti absolventi care asteapta sa fie hirotoniti.
|
Institutiile statului au nevoie de bani ca sa functioneze, ia majoritatea banilor se fac din taxe.
Sa stii ca taxele impuse sunt modifice tinand cont ca multi preoti nu pleaca cu mana goala de la sfestanii si mai ales inmormantari/parastase.