Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Deci ăsta e răspunsul oficial, care mi-l dai la cele 12 întrebări, stimate "vsovi" ?
|
Dragul meu prieten și frate ortodox Emilian, te rog să nu te iei de semnătura mea și să îmi pui frumos cele 12 întrebări pe care vrei să mi le pui din pricina că vrei să afli cîte ceva, pentru că nu știi și vrei să afli, pentru că ești curios și dorești să cunoști, pentru că ai un interes mîntuitor...
Practic tu, dragul meu, nu mi-ai pus nicio întrebare ci mi-ai dat un șuvoi de răspunsuri, ai făcut un simulacru de discuție, preferînd defapt să osîndești arătîndu-te tu atot știutor.
Ce părere ai, dacă vine Dumnezeu și-ți spune că negresa X din Togo sau gălbejita Z din China sunt niște sfinte... în loc să-L crezi te pui tu patristică și frunzărești toată teologia și dogmatica și vi apoi și negi și pretinzi că respectivele sunt niște satane?
Poate nu știi întîmplarea reală cînd l-a trimis Domnul prin îngeri pe sf. Antonie să vădă că cineva face o nevoință mai mare ca a lui... și l-a trimis la un curelar și la o chelneriță.
Deci nu te crede tu mai mare ca Dumnezeu ca să știi tu mai bine ca El ce și cum ci caută mai bine cu smerenie să te lămurești.