View Single Post
Vechi 18.10.2016, 21:03:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Frate Ioan, mulțumesc.
Înțelegeți cât și ce poți.
Maxima mea, e transpusă filosofic, deci limitat, gândită pentru raționalul explicabil în ateism, spre a cărui vindecare ținteam. Dacă afirmam teologic, cu limitarea în infinit, nu mai dădeam cugetarea filosofică în prealabil, "cuget deci exist", că-i o prostie mascat atee, ci spuneam direct: "Eu sunt Cel ce sunt" și eșuam să mai fiu rațional explicabil în ateism. Dar "exist, fiindcă Dumnezeu există", are "fiindcă" sinonimul lui "pentru că", alegându-l pentru atributele lui "a fi" și "ființă", dovedind o maximă existențialistă, puerilă. Mai putem spune "Dumnezeu există, deci eu exist" și am scos "fiindcă".
Iertare.

P.S.: "vsovi", te refuz politicos să-ți mai răspund aici în topic, unde prefer să vorbim despre călugărie, hai să mergem la tine pe topic "biserica cretina universala" și acolo promit că-ți voi răspunde, ți-am și răspuns deja.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 18.10.2016 at 21:07:57.
Reply With Quote