Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Vezi ca scrie in Biblie. In scop de judecata.
Suflet, in sens de principiu vital. Separarea sangelui, ca purtator de principiu vital (suflet, cu acest sens) de trup era pentru evrei (asa cum e pentru toti semitii de azi) semnul vizibil al mortii.
Anuntand moartea Lui, Domnul spune la Cina, aratand doua directii diferite: "acesta este trupul Meu" si "acesta este sangele Meu", cu intelesul "voi muri, cu adevarat".
Capisci ?
|
Da am priceput , corect , evreii ca popor monoteis credeau in ,,invierea mortilor,, si nu in ,,nemurirea sufletului,, si stiau bine cred semnificatia atat a ,,sufletului,, ca fiind omul in intregime , cat si a ,,duhului,, Pentru semnificatia cuvantului ,,Duh,, vezi cartea lui Isidor Martinca preot profesor catolic. Acolo se trateaza semnifiatia cuvantului ,,duh ,, atat in Vechiul Testament , cat si in Noul Testament. Deci daca evreii in iudaism credeau asa cum au aflat de la insusi Dumnezeu de ce moare omul . ce este sufletul etc, tot asa au crezut cred si primii crestini , deoarece ei nu cred sa se fii departat de monoteismul strict ebraic. Stiti bine ca ,, crestinismul s-a nascut in sanul iudaismului , deci,,,