View Single Post
Vechi 08.10.2016, 00:31:58
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Am avut tangenta cu diversi americani de-a lungul timpului, ei le spuneau afro-americani, si cred ca este o forma de respect decat sa le spui negrii.
Ma lupt cu perfectionismul de multi ani.Ai mei erau de un perfectionism teribil si mi l-au trannsmis, si sincer ma stradui sa scap de el,desi a devenit un mod de a fii.Asa ca eu nu mai dau atentie la nuante dinastea, care mai curand ar jignii, daca intr-un anumit context le-as zice negrii.DEci prefer sa spun afro-americani daca in SUA e incetatenit asa.
Eu inteleg perfect de ce ai folosit termenul(pt ca asa se obisnuieste)..
Ceea ce nu inteleg este de ce noi albii nu putem sa vorbim despre rasa neagra ca despre"negri" in schimb ei,au tot dreptul sa refere la culoare si ne numesc "albi","rasa alba".
Nu imi pare o insulta sa se faca referinta la rasa,desi toti oamenii au aceleasi drepturi(sau ar trebui sa aibe) totusi nu putem fi falsi sa inchidem ochii ca nu ne deosebim,ca nu suntem la fel.

Eu am copilarit in Romania;aveam pe Calea Mosilor cateva blocuri desemnate lucratorilor veniti pe la ambasadele Yemen, Algeria,Nigeria -toti negri. Li se spuneau"blocurile de negri" fara nici o conotatie negativa.

Termenul de afro-american imi pare o porcarie! Daca este asa de ce nu exista si Euro-american? Sau New-zeeland-indian ????
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote