Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
"fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune" - Faptele Apostolilor 6, 3.
Deci este Duhul Sfânt în oameni sau nu ?
|
Prietene, paradoxal, aici suntem de aceeasi parere.
Asta pentru ca tu, spre deosebire de fratiorii tai ortodocsi si catolici, crezi, in acest caz, exact asa cum citesti in Scripturi.
Nu sunt foarte sigur dar am impresia ca in confesiunea ta se crede ca in om nu intra Duhul Sfant ci doar harul Duhului.
Deci, aici suntem de acord. Da, Duhul Sfant este in oameni. Asa scrie.
Citat:
"Și Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite. Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei." - Faptele Apostolilor 19, 11-12.
Deci este Duhul Sfânt în ștergarele și șorțurile, deci în prosoapele care le-a folos Pavel, sau nu este? Este Duhul Sfânt în obiecte sau nu este?
|
NU, nu este.
Aici sunt de acord cu fratiorii tai. Pentru ca ei sunt in acord cu Biblia.
Despre oameni este scris in Biblie ca erau plini de Duhul Sfant, ca au primit Duhul Sfant, etc. Insa despre obiecte, NU. Sau n-am gasit eu.
Daca imi arati tu in Scripturi "stergarul plin de Duhul Sfant", te cred neconditionat. Pana atunci voi fi rezervat. NU SCRIE in Biblie ca vreun obiect a fost plin de Duhul Sfant.
Ce putem crede atunci? Ca obiectul respectiv a fost incarcat cu putere, cu har, cu ce termen vrei tu sa folosesti.
Insa puterea Duhului nu este totuna cu Duhul Sfant. Sa nu facem confuzie!
Citat:
"Răspuns-a asina lui Valaam: "Au nu sunt eu asina ta, pe care ai umblat din tinerețile tale și până în ziua aceasta? Avut-am oare deprinderea de a mă purta așa cu tine?" Și el a zis: "Nu!" - Numeri 22, 30.
Deci este Duhul Sfânt întrun animal sau nu?
|
NU. Magarii n-au parte de prezenta Duhului in ei. Insa, la fel, daca imi vei arata un pasaj in Scripturi, in care sa stea scris "magarul, plin de Duhul Sfant...", atunci voi fi de acord cu tine.
Intr-un sau intr-o se scriu intotdeauna cu cratima. Fii, te rog atent la chestia asta pentru ca ti se intampla de multe ori. Faci putine greseli de punctuatie si e pacat sa nu ti-o corectezi si pe asta.