View Single Post
Vechi 04.10.2016, 23:58:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Părintele Arsenie Papacioc.

,,Dragii mei, nu este lucru mic și nu este puțin lucru să ai sentimentul veșniciei în tine.,,
Aceasta a fost tendința dintotdeauna, atunci când ajungi la o conștiință a rostului tău în creație, adică răspundem de rolul nostru în creație. Vă dați seama! Vedeți omul altfel, spre deosebire de puterile cerești. Vreau să vă spun un adevăr pe care îl trăim cu picioarele noastre pe pământ: această placă de pământ pe care călcăm nu zice nimic. De fapt, de aici vine și numele de „umilitius”, pentru că își are rădăcinile de la „humus, humulis”, care înseamnă umăr și așa avem denumirea de umilință. Trebuie să fim ca pământul: îl călcăm, îl jucăm, dar tace. Deci, aceasta ar trebuie să fie și intenția noastră. Nu este de ajuns să răspunzi într-un cuvânt la întrebarea pe care ați pus-o. Aș răspunde așa: intenția este să fac mereu ceea ce mântuiește. Dar nu ați venit aici să citiți, sau să aflați, lucrul acesta pe care îl știți deja. A fost aici și Preasfințitul de la Alba Iulia și a adus aici și studenți de la Facultatea de Teologie, ca să le vorbesc. Pe Preasfințitul îl cunosc de zeci de ani, pentru că ne-am ajutat reciproc atunci când era și el student. Și le-am spus așa: „Ați venit să vorbim cu siguranță ceva în legătură cu mântuirea, dar aș vrea să-mi spuneți dacă există cineva dintre voi, care să nu știe cum se mântuiește. Deci nu există”.
http://www.doxologia.ro/conferinte/d...senie-papacioc