08.09.2016, 18:54:30
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Da, era prin 92-93, pe vremea cînd habar nu aveam de NIP și de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice de care am aflat abea de vre-o 10 ani. Nu înviase ci nu-mi dau seama cum a avut el acces la realitatea mea. Eu cred că acela a fost episcopul mort (dar viu în credință chiar după moarte) Teofil Hrineanu și nu un drac sau o iluzie sau o închipuire ci un mort de culoare negru-bleumarin care a trecut pe la mine pri Cîmpina că eram în armată după facultate, la jandarmi, făceam morse, iar atunci stăteam în pat să ațipesc și poate că mă rugam Domnului în pat, nu mai știu, încît m-am tot întrebat apoi de ce avea culoarea asta cînd eu îl cunoscusem plin de Duh Sfînt și de Har? Lumina din el atît de frumos și duhovnicesc în timpul rugăciunilor sale liturgice pe care le ținea la Catedrala din Cluj în ultimii săi ani de viață încît nu se putea să nu participi la comuniunea cu Dumnezeu. Fiind foarte bătrîn venea însoțit și ajutat și păzit de alții ca nu cumva să cadă să se lovească și stătea pe tronul arhieresc și se ridica și binecuvînta rugîndu-se astfel de 3 ori: ''Doamne Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea.'' Se umplea atunci de Duh Sfînt și lumina din el și din inima lui și din capul lui în jur o lumină galbenă milostivă și frumos mirositoare de parcă se împrăștia HAR și poelen în jur și te pătrundea plăcut ca o binecuvîntare... și se simțea în toată catedrala încît ți se umplea tot sufletul de comuniune Harică.
Mă mirasem cum de-mi dau seama și știu cine este și cum de atunci, după moarte, avea culoarea negru-bleumarin și mă întrebam de ce nu mai are în el Lumina aceea mare și bună... însă a zis drept ceea ce mi-a spus și m-a corect și mi-a vorbit de foarte aproape și de atunci nu l-am mai văzut niciodată. Nu era un drac ci un om mort. El era.
Abea în ultimii 10 ani cînd am aflat de NIP și de Glodeni Vale am tras eu concluzia că defapt acolo se ducea, la Adevăratul Dumnezeu Iisus-Cuvîntul, dar el, mortul viu bleumarin, n-a pomenit nimic de NIP sau de altceva atunci sau altădată decît mi-a zis mie că eu nu pot face o sintetizare minimilastă a Bibliei trăgînd o concluzie atît de superficială și totalitară că cică Biblia se poate sintetiza și rezuma în vreun fel... așa printr-o concluzie analitică simplistă cu pretenții de cunoaștere completă de mare valoare reducînd toate la ceea ce afirmasem eu despre ea.
|
|