View Single Post
Vechi 07.09.2016, 16:04:31
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De unde stii, ai fost casatorit in alta viata cu o sotie care te-a inselat, dispretuit, etc. si totusi ai ramas langa ea, din "iubire"?

Da, stiu, trebuie sa fie "scanteia" ca sa se aprinda "motorul" (citat).
Dar nu ne-ai spus ce se intampla cand dispare scanteia, o sa ti se aprinda motorul dupa alta (fie ca si distractie, nu neparat relatie inlocuitoare) sau ai sa inghiti in sec?

Ca si cand ti-ar cere cineva parerea.
Evident ca viitoarea sotie foarte probabil itii va scana buzunarul, dar nu o sa-ti zica asta in fata, gen "nu e rau, dar m-as fi casatorit cu unul mai dotat financiar daca as fi avut cu ce sa-l impresionez".

Dar s-ar putea in schimb sa observi ca e mai "permeabila" si mai "permisiva" dupa un cadou mai consistent, si ai sa zici "ok, asa sunt femeile" si "bine ca am de unde".
Mai tarziu, ai sa intelegi ce inseamna asta si care sunt costurile reale.

Analogie tampita, pentru ca in cazul drobului de sare evident, copilul putea fi luat de acolo si problema disparea, pentru asa ceva nu exista masuri adecvate.

Ce garantie ai ca celalat nu-si va schimba caracterul sau felul de a fi?

Daca pentru tine poti sa spui ca sigur nu vafi asa (desi tot din inconstienta) ai macar un minim control asupra situatiei.

In ceea ce il priveste pe celalat, n-ai de unde sa stii sau cum sa controlezi aspectul asta.
Oamenii nu de putine ori se plictisesc sau cum se zice "li se uraste cu binele" sau de ce nu, aspira "la mai bine" si daca mai au si un anturaj prost (care iarasi, nu-l poti controla) incep sa faca alegeri gresite.

Nu asta era ideea ci sa lasi deoparte discursurile delirante despre iubire care exclud tocmai posibilitatea asta vorbind de "la bine si la rau" ca si cand "raul" nu s-ar putea intampla niciodata.

Tocmai raspunsul tau arata ca de fapt si de drept nu esti dispus sa iei in calcul varianta asta si daca se intampla, ei bine..n-ai un raspuns pentru asa ceva decat ceva gen "mi se pare normal ca doi oameni care nu se mai inteleg, sa se desparta".

Vad ca este cazul sa va spun unele amanunte- se pare ca pricepti mai greu!

1. Sunt casatorit, si nu am mai fost casatorit anterior!

2. In legatura cu acele femei care-si aleg sotii in functie de situatia financiara, chiar daca nu le spun direct ca vor sa aibă suma x de bani, dar, prin comportamentul lor , arata ca isi aleg viitorul sotul in functie de cati bani are!

Orice barbat cat de cat inteligent isi va da seama ca are de-a face cu o astfel de femeie (când o femeie ajunsa la varsta matura nu vrea sa aibă un serviciu, sau nu poate spune clar ce fel de meserie i-ar place sa practice, când refuza -pe motive neintemeiate- sa se angajeze intr-un serviciu potrivit cu pregatirea ei profesionala, când i cere partenerului sa-i cumpere produse de lux, care nu sunt de stricta necesitate, când o intereseaza ce fel de masina are sau daca are masina partenerul, când i spune partenerului sa o duca in destinatii exotice de vacanta, etc), atunci este clar si evident ce vrea de fapt aceea femeie, de la viitorul sot.

3. Nimeni nu poate prevedea in viitor (sau poate unii care au capacitati paranormale), si nimeni nu poate cunoaste 100% un om!

Tot ce putem face ca oameni este sa incerc sa cunoastem cat mai bine persoana iubita, si noi insine sa ne pastram caracterul si comportamentul de la începutul casniciei toata viata!

4. In viata si mai ales in situatia economico-sociala de azi din Romania, sunt multe greutati, pot aparea necazuri, imbolnaviri, etc!

Insa important este ce simti pentru persoana de langa tine, daca o iubesti cu adevarat si din tot sufletul, si bineinteles ca aceasta iubire, incredere si respect reciproc sa fie reciproce.

5. Iar la întrebarea dumneavoastra- cum as proceda daca in casnicie vor aparea greutati, necazuri, imbolnaviri, neintelegeri, etc, va pot raspunde intr-un singur fel- si anume ca voi fi alaturi toata viata de sotia mea!

Mai clar de atata nu stiu cum sa va explic sau sa va spun.
Reply With Quote