Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sunt productii personale, nu poti convinge pe nimeni ca e altceva.
|
Tu ai citit? Păi cine ar fi în stare să scrie atăt de frumos și înălțător?.. și dacă ar fi un astfel de om, atunci ar merita el toate premiile cele mai mari de credință și duhovnicie și sfințenie. Dar nu e omul și nu vreau să conving pe nimeni de nimic ci eu spun ce cred și cine va citi din Cărți se va putea lămuri și convinge singur cu Dumnezeu!
Citat:
Ma rog, o mai fi un prost pe ici pe colo, oricum aveati considerabil mai multe sanse in 1955 decat acum cand se apropie de zero, probabil esti deja constient de asta, da' iti place sa faci pe misticul neinteles, probabil se adauga ceva glorie in oglinda pe chestia asta.
|
Hulești mereu și te bucuri de necazul Domnului, mulți pleacă în loc să vie, mulți ies în loc să intre în Împărăția Cerurilor. E trist căci persiști deși te fac mereu să fii conștient de asta. Mie îmi place și iubesc să spun Adevărul și ceea ce cred pe Drept!.. iar pentru asta nu sunt mistic, nici nu știu prea bine ce înseamnă să fii mistic... iar gloria nu ți-o adaugi mărturisind cu gura ci cu viața... și oglinda nu e viața mea ci viața sfinților și a sfintelor Trîmbițe Apocaliptice care au răbdat pînă la sfîrșit în mărturisirile lor.
Citat:
Daca NIP nu e secta, ia zii, ce preoti slujesc la voi, cu binecuvantarea carui episcop din BOR?
|
Sunt cel puțin 3 preoți care au fost făcuți preoți pe vremuri prin binecuvîntarea Episcopului Hrineanu din Cluj, cu drept de Apostol care a trecut la Domnul prin 92-93 și la care am fost eu în multe Duminici la liturghie pe cînd eram în facultate și l-am văzut cum atunci cînd binecuvînta și cînd vorbea se deschidea cerul și se umplea de Duh Sfînt și Lumina în interiorul lui și afară și ieșea din el lumină bună și milostivă ca polenul cînd zicea așa:
''Doamne, Doamne, caută din Cer și vezi și cercetează Via aceasta pe care a sădit-o dreapta Ta și o desăvîrșește pe ea...''
Pe atunci murise arhiereul locului care avea putere peste Pucioasa și Glodeni și Dumnezeu a binecuvîntat pe vremea aia Cetatea Noului Ierusalim prin Credința și Dragostea călugărului și arhiereului Vicar Irineu Pop Bistrițeanul, acum Episcop de Alba Iulia și abea după ce a fost intronizat un alt arhiereu necredincios în Dîmbovița, Vasile parcă sau altcumva căruia i-am uitat numele și care nu a crezut și nu a vrut nicicum să creadă în ciuda întîmplărilor adevărate care au apărut în viața sa din pricina cuvintelor sale, abea apoi a hotărît BOR din pricina insistenței sale, să nu-i mai recunoasca pe NIP ca fiind Mănăstire sfîntă ortodoxă și popor sfînt al lui Dumnezeu așa cum sunt ei defapt... ci socotindu-i sectă sau ceva fenomen i-au lepădat și așa au rămas pînă azi, doar în grija lui Dumnezeu. Dar asta nu înseamnă decît că arhiereul locului, care a murit între timp din pricina cuvintelor sale, nu a recunoscut ce a uns și a sfințit Episcopul Hrineanu cu drept de Apostol prin vicarul de atunci Irineu Pop Bistrițeanul.
Oare e sectă ce unge un Episcop de Cluj atît de mare ca Hrineanu plin de har și de duh sfînt printr-un mare și înțelept vicar călugăr fost stareț la mînăstirea Sinaia și ceva mare reprezentant la Ierusalim? Ce părere ai? Oare dragostea, sfințenia și înțelepciunea sunt ele mai mari decît necredința unora, sau nu? Eu cred că sunt!
Deci nu e sectă!