View Single Post
Vechi 01.09.2016, 14:38:39
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Eu te-am intrebat deja dar te-ai tinut de cioace.
Ce intrebari tot mai vrei, ca parca ai fi aia care sacaie lumea cu: "sunt ateu, intreaba-ma orice!".
Întîi aș vrea să-mi lămurești ce vrei să spui cînd zici că m-am ținut de cioace. Nu știu la ce te referi. Te rog să fii mai clar că eu cred că nu m-am ținut de cioace... ci te-am rugat să-mi clarifici ce anume ești, călugăr al mănăstirii Cernica, locuitor al comunei Cernica sau un om ce s-a născut în Cernica și a plecat în altă parte... și asta doar pentru că m-am mirat văzînd la locația ta Cernica... deci pentru că brusc am devenit curios. Te rog să-mi spui, dacă nu te superi dăzvăluindu-ne această mare taină. Dar văd că nu vrei așa că nu mai doresc să-mi răspunzi că e a treia oară cînd te întreb și dacă nu vrei nu mai insist să zici că sunt pisălog.

Așa este, sîcîi exact ca ateul ăla dacă nu mai rău... doar că eu nu-s ateu. Vă cer mereu să mă ''loviți'' cu întrebări... adică să îndrăzniți dacă sunteți dornici de lămuriri sau aveți curiozități oneste sau dacă vreți să dialogăm în lipsă de altceva mai bun... și asta tocmai pentru că însfîrșit am fost după vreo 10 ani (de cînd am auzit de ei pentru prima oară) la NIP. Vroiam să împărtășesc și altora care poate n-au avut curajul să meargă și să se lămurească. Dar nu insist căci nu am niciun interes ascuns ci dacă vă interesează bine, dacă nu nu... nu vreau să tulbur pe nimeni cu insistența.
Citat:
Dar hai sa-ti mai dau o sansa:
Care ar fi trei motive pentru care cineva ar parasi ortodoxia si ar merge la NIP?
Mulțumesc de șansă, sper să n-o ratez ca de obicei.

Întîi de toate nu trebuie ca cineva să părăsească ortodoxia. Nu a cerut Dumnezeu sau Cuvîntul lui Dumnezeu așa ceva. Domnul iubește mult ortodoxia și orice ortodox și iubește și pe orice creștin și pe orice om sau ființă și ar vrea ca toți să fie ortodocși și să-și călugărească viața. Cuvîntul lui Dumnezeu nu este împotriva ortodoxiei ci împotriva mîndriei, a păcatului, a răutății și iar împotriva mîndriei și semeției și îngîmfării pentru că toate astea îl strică pe om și El iubește oamenii și ar vrea să-i aducă în Dumnezeu, în fericire... dar acolo unde este păcatul acolo este despărțire de Dumnezeu. Deci nu există motive și nu a dat nimănui motive pentru a părăsi Dreapta Credință ORTODOXĂ... a străbunilor noștrii care o au de la Apostolii Domnului trimiși la noi așa cum a fost Iisus trimis de Tatăl ca mîntuitor.

Dar ca ortodox ce te lupți cu păcatele iubind mîntuirea și avînd mare dor de a fi cu Dumnezeu ai nevoie de multă învățătură și de multă veghe pentru a găsi Calea și pentru a rămîne pe ea și de aia e foarte importantă toată învățătura celor 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice Ortodoxe care au grăit și au trîmbițat de la Dumnezeu și ai nevoie de marele dar de la sfîrșit de timp pentru viața ta și acest mare dar este Cuvîntul lui Dumnezeu... așa cum este scris și proorocit.

Deci trei motive pentru a primi pe Cuvîntul lui Dumnezeu ar fi:

1. Împreună cu El ești sigur că viața ta va merge spre Rai findcă nu vei mai păcătui și nu te vei mai mîndri.

2. Împreună cu ceilalți prieteni și frați ortodocși din NIP, aflați îm post la datorie și sub ascultare te poți lămuri mai repede și mai ușor de cum trebuie să fie viața ta asemenea oricărui sfînt ortodox Adevărat și astfel împreună veți putea găsi adevărata iubire și frățietate aflați direct sub cîrmuirea Domnului prin Cuvânt și a Duhului prin HAR.

3. Dar ultimul și Cel mai mare motiv este că Dumnezeu e IUBIREA și cu ea îl iubește mult mai mult pe cel mai din urmă păcătos decît Îl iubesc sfinții pe cel mai mare sfînt dintre ei... dorindu-i Domnul și lucrînd pentru asta starea cea mai curată de îndumnezeire și de nepăcătuire și de asemănare veșnică, în unitate, cu Dumnezeu.

Deci ce ar putea fi mai frumos? Ce ar putea fi mai bun decît un ortodox care crede și aude cele 7 sfinte Trîmbițări care au trîmbițat și trîmbițează pentru el?.. pentru ortodoxul nostru amărît care nu poate iești din starea lui cea rea de păcătuială deprimantă și de consolare de lux cu care se amăgește?.. Ce?

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Puteți intra aici să vedeți cîteva fotografii făcute cu telefonul mobil pe drum.

Last edited by vsovi; 01.09.2016 at 14:50:22.
Reply With Quote