View Single Post
Vechi 30.08.2016, 13:31:27
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce inseamna ca pentru tine revelatiile nu sunt dovezi ? Daca maine ai avea o revelatie nu ai crede in ea sau ce ?
Pai uife ca asta e chestia. Nu am o definifie cat mai concreta a ceea ce inseamna revelatie. Si, sa fiu sincer, cam fiecare religie se bazeaza pe revelatie ca dovezi a veridicitatii ei. Plus ca revelatiile au un caracter extrem de subiectiv, interpretabil si predispus preconceptiilor si biasurilor.De asta, pentri mine,si multi altii, revelatiile nu prea sunt dovezi.

Dupa cum spunea carl sagan, "extraordinary claims require extraordinary evidence". Doar nu te astepti sa cred intreaga doctrina crestina pe baza a ceea ce am visat azi noapte, vis care poate fi interpretat extrem de usor ca fiind o revelatie?

Cu cat creste improbabilitatea unei afirmatii, cu atat creste si standardul evidentei empirice.Revelatiile nu sunt dovezi pentru mine pentru ca au un standard foarte mic. Pur si simplu, pentru oameni diferiti va insemna lucruri diferite, si depinde de tine cum interpretezi.

Dar ma rog, poate ca gresesc. Da-mi te rog o definitie concreta a revelatiei ca sa fiu sigur ca nu discut despre altceva.
Reply With Quote