View Single Post
Vechi 20.08.2016, 19:06:58
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Sa nu facem din tantar armasar. Cum sa aiba preotii de mir ceva impotriva manastirilor si a calugarilor? Sunt de apreciat aceia care taie unora elanul de a se perinda fara folos prin manastiri.
Nu cred ca intra la capitolul plimbari aiurea prin manastiri cazul unui om care alege sa se odihneasca la manastire si sa se integreze in programul obstii in tacere si disciplina in detrimentul unor excursii animate la mare sau la munte stropite cu mici si bere.

De altfel, exista pe langa unele manastiri comunitati de prieteni ai manastirii, care au corespondenta cu manastirea, ajuta manastirea cu alimente, o viziteaza in vacante si la hramuri si ajuta si chiar la treburi gospodaresti gen pus muraturi.
Dar pentru a gasi o astfel de manastire trebuie vizitate mai multe,pentru a vedea unde se gaseste intelegere in acest sens, chiar si pentru cei care doreau sa se calugareasca era un sfat ca nu e neaparat sa se aseze in prima manastire iesita in cale.

Intrebarea mea se referea la aceasta afirmatie,
Citat:
În prealabil postat de Leoaica Vezi mesajul
Iar pentru ceilalti colegi de forum care au raspuns deja: nu toti duhovnicii inteleg nevoia de a ne retrage cateva zile la o manastire. Unii chiar se mira si considera nefiresc.
Ce poate fi nefiresc nu stiu, oricum exista destui care nu sufera manastirile si monahii sper sa nu intre si in clerul mirenesc astfel de conceptii, e cam mult „duh de prețiozitate” in ultima vreme.
Reply With Quote