Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Studiul acela afurisit, există pe net, nu am mințit, dacă nu poți, nu vrei sau nu ești în stare să-l găsești, nu te mai pot ajuta eu.
|
Lasa ca te-ai ajutat singur facandu-te de ras.
Citat:
[i]Nu așa se dialoghează, cum faci tu, nu așa se vorbește, nu așa se invită la teologie, nu așa se iubește... Dacă nu ești capabil și nu ai răbdare cu omul și nu știi să te porți și să vorbești, te ignor, fiindcă asta vrei !
|
Da, te pomenesti ca de fapt asa se face.
Citat:
Recitind ce am scris, știu că nu-i foarte bine ce-am zis, poate deloc bine...
|
Puteai sa stergi, daca vorba ta, erai macar politicos.
Citat:
Ar trebui să te suport mereu, orice ai face, orice ai zice... Să te iubesc orice-ar fi. Fiindcă dacă nu te pot suporta aici pe pământ, cum te voi putea suporta în Rai?
În fine, în Rai, în Împărăția Cerurilor, cei care-i agită pe alți oameni mereu ca și aici pe pământ, acolo sunt puși în alt loc, cei cu foarte multă dorință de agitare și nemulțumire, ca să trăiască în mediul care îl iubesc ei, de agitare și nemulțumire continuă (sper că nu iadul, că nu vreau să fie în iad cineva).
|
Deci crezi in Purgatoriu pana la urma?
Citat:
Dar uite, te rog, fiindcă nu sunt eu dictator în topic și niciunde nu vreau să fiu, te rog, fi tu cel care contribuie cu lucrul nou ce și-l dorește, vino tu cu citate din Sfinții Părinți, nu mă supăr, dar nu mă poți obliga pe mine sau pe nimeni, să facă ceva, ce din rațiuni consistente, refuză. Bine? E just și demn ce cer și ce spun?
|
Pai vino tu cu cele care dovedesc ca Duhul Sfant intra in magari si in toiege, ca tu ai emis ipoteza.
Vrei sa iti justific eu erorile rusinoase pentru cineva care pretinde ca a facut facultate de teologie si minciunile cu studii inexistente?
Citat:
Și nu acuza, nu pleca din start de la premisa rea și sinistră, că un om e rău și bolnav cu capul și patologic și așa... fiindcă uite, de exemplu și colecționarii de obiecte ori de care, sunt patologici, dar majoritatea covârșitoare a lor, sunt oameni minunați și buni. Gândește pozitiv pentru om, despre oameni, fi de folos, caută să-l înțelegi, să-i fi alături, nu să-l alungi, să-l înțepi, dacă simți că nu-l poți ajuta, nu-i mai răspunde, caută să te ferești de el, dacă simți că îți face rău, lasă-l în pace, cu neputințele lui, dacă nu-l crezi ce spune, ce face, nu-i fă rău, fi neutru, nu-l apăsa, nu-l cicăli și pistona psihic, și sufletesc și mental, nu-i bine, nu-i creștinește, nu-i omenește, nu-i moral, nu-i etic. Fi om ! Demn și integru, frumos și luptător pentru oameni și binele tuturor, fără să faci rău nimănui, nici dacă vine el să-ți facă rău, lasă-l, pleacă de lângă el, roagă-te să se calmeze, să fie mulțumit...
|
I-as lasa daca n-ar face rau altora, chiar si pretinzand ca fac bine.
Citat:
Iartă-mă te rog, dacă am fost aspru cu tine, țin la tine foarte mult și mă simt neputincios, mai ales când văd că nu pot ajuta și celălalt e mereu nemulțumit de orice fac și se oprește din a mai contribui și el (când avem atâta nevoie) pentru binele și mântuirea noastră a tuturor...
|
Ba poti daca ai lepada niste naravuri, lasa-te de minciuni, prostii, actorie, fii tu insuti si lucrurile ar putea sa mearga.
Sau doar atata esti?