Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
1. Dacă demonii pot lua chip de înger de lumină, nu poate lua vreo unul, chipul lui Samuel?
|
Poate că ar putea lua nu chipul lui ci o asemănare cu erori.
Citat:
2. Dumnezeu în harul Duhului Sfânt, prin vrăjitoarea care calcă porunca Domnului în lucrarea ei cu diavolul, îi dă să arate pe autenticul Samuel?
|
Păi nu Dumnezeu îi dă ci Samuel aflat în Șeol răspunde chemării acelei vrăjitoare care își folosea ''harul'' de a vedea în locuința morților păcătuind și călcînd legile vieții. Dumnezeu nu răspundea chemărilor sau întrebărilor lui Saul. Deci nu Domnul îi dă să arate pe autenticul Samuel ci Samuel răspunde chemării acelei vrăjitoare căci Samuel se afla în Șeol. Domnul nu participă la acestea ci Saul, vrăjitoarea și Samuel.
Citat:
3. Și dacă Scriptura spune: "Și peste toate acestea, între noi (vii) și voi (adormiții) s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi." - Luca 16, 26, atunci autenticul Samuel a venit la chemarea vrăjitoarei?
|
Păi Samuel nu a trecut această granița căci nu se afla în Rai ci murind s-a dus în șeol așa ca toți ceilalți morți. Granița respectivă este Tăria Credinței. Deci iată cum Samuel deși se afla în șeol defapt era în Rai... în sensul că avea Credință și duh al Adevărului de care s-a împărtășit vrăjitoarea recunoscînd că de față travestitul este însuși regele Saul care o putea omorâ și de aia îl pune să jure că o va lăsa în viață.
Citat:
4. De ce spune Domnul să nu vorbim cu morții? Nu oare fiindcă toți sunt demoni și înșeală și mint, precum pe Eva și Adam în Rai?
|
Nu, ci Domnul face deosebire între morți (cei fără credință) și cei adormiți în Dreapta Credință. Deci ne sfătuiește și legile vieții ne obligă să nu vorbim cu morții căci necredința morților ne spurcă.
Citat:
De ce vă pierdeți în minciuni ? De ce nu vă smeriți și să vă rugați ?
|
Păi ne smerim și ne rugăm și ne străduim să nu mințim ci să ne lămurim! De ce înțelegi tu exact pe dos ce facem noi?
Citat:
Pomeniți-mă și iertați-mă.
|
Să ne ierte Dumnezeu pe toți, mai ales pe mine care precis am păcătuit cel mai mult.