Citat:
În prealabil postat de vsovi
"Ce e aia idolatrie pentru tine? Păi idolatria înseamnă să-ți faci statui păgîne, cu zeități și cu oameni răi, cu Lenin de exemplu, pe care să-i slujești ca pe Dumnezeu și nu să-ți faci statui sau picturi cu sfinți veritabili, ortodocși, care au fost buni și au făcut multe minuni".
Asta-i idolatria? dar inchinarea la propria-ti minte si judecata nu este idolatrie?
"Păi noi suntem biserica, oricine se adună în numele Domnului, acolo e și Dumnezeu și iată biserica".
Si atunci de ce a zis Dumnezeu ca nu oricine zice "Doamne, Doamne" va intra in imparatia cerurilor? Tu citesti Scriptura pe sarite?
"Tu nu spui hai să facem ascultare ci tu spui hai să facem obediență și supunere oarbă și teroare căci altfel declari tu că eu fac anarhie dacă eu respect dreptul meu de credincios ortodox de a-l crede sfînt pe cine cred eu că e sfînt și nu pe cine mi-l declară și mi-l impune partidul comunist... (ortodox)".
Dreptul tau de credincios este sa crezi drept, dupa dreptarul Bisericii si dupa cum invata toti sfintii.Ori tu il faci mincinos pe Sfantul Ignatie Briancianinov, ca sa-l scoti drept pe idolul tau A.Boca. Caci daca acesta din urma era un drept si un sfant, acum nu mai aveam ce discuta in contradictoriu. Dar asa, dupa cum ti-am spus, tu denigrezi intreaga Biserica, pentru a te indreptati in orbirea ta.
Oare si Dumitru Staniloae a fost comunist ...ortodox? Si Ignatie Briancianinov a fost facut sfant de comunisti?
"Ascultarea se face cu DISCERNĂMÎNT, de Dumnezeu și de biserica Lui unde noi suntem biserica și nu invers... căci altfel ajungem să ascultăm de oamenii care nu ascultă de Dumnezeu și care vor să ascultăm de ei adică să ne supunem lor orbește".
I-auzi, DISCERNAMANT! ce-o fi ala? Deci recunosti ca nu asculti de BOR! Ori de invataturile sfintilor care invata altfel decat Boca.
Apropo, Daniil Stoienescu este ucenic al lui A.Boca si el s-a ocupat cu editarea scrierilor lui , printre care si scrierea cu erezia reincarnarii. Ba mai mult, lasa acest Stoienescu sa se inteleaga din ce scrie, ca Arsenie Boca este reincarnarea lui Ioan Botezatorul, care este reincarnarea lui Ilie Tesviteanul, care este reincarnarea Ingerului cu cadelnita de aur din Apocalipsa. Citeste "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur". O gasesti de citit pe net.
"Păi Ea ne ajută mereu ori de cîte ori o rugăm cu credință.
Ne iartă și ne ajută mult mai mult ca orice ierarh al bisericii ca instituție lumească divino-umană".
|
Asa e!
Sa ne ajute Maica Domnului pe toti, careia ne rugam:
Bucura-te, ceea ce ai nascut cu trup pe Hristos, puterea si intelepciunea dumnezeiasca;
Bucura-te, ceea ce ai rusinat intelepciunea cea desarta a lumiii acesteia si pe cei orbiti de dansa ii povatuiesti la calea mantuirii;
Bucura-te, pastrarea dreptei credinte si invatatoarea dogmelor celor ortodoxe;
Bucura-te, ceea ce tai eresurile si ratacirile cele pierzatoare;
Bucura-te, ceea ce stii cele cu anevoie de prevazut, si la vreme le spui celor ce se cuvine;
Bucura-te, ceea ce rusinezi pe cei mincinosi si ghiciturile cele desarte;
Bucura-te, ceea ce in ceasul nedumeririlor, ne pui in minte gandul cel bun;
Bucura-te, ceea ce ne opresti de la deprinderile vatamatoare si de la faptele cele rele;
Bucura-te bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamant.