View Single Post
Vechi 08.08.2016, 21:36:37
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Citat:
Frate, constat ca ai invatat credinta dupa ureche.
Păi așa se învață ea... prin auzire. Se mai învață și din citire și din vedere.

Citat:
Nu cunosti nici dogmele Bisericii, dar te incumeti sa rostesti cu certitudine invataturi despre credinta.
Eu văd că tu nu cunoști cum se dialoghează băgînd deavalma ce am zis eu cu ce ai zis tu ca să nu mai priceapă nimeni.

Este acolo un buton cu text pe el QUOTE și /QUOTE pus între paranteze drepte. De ce nu îl folosești?

Citat:
Stii ce inseamna canonizare? Acum inteleg, nu stii, altfel nu te-ai incumeta sa vrorbesti despre "canonizarea" lui Dumnezeu!(Fereasca-ne Dumnezeu!)
De ce să ne ferească? N-am înțeles! Păi El a venit ca un Fiul al Omului și apoi sfinții părinți l-au CANONIZAT la sfintele sinoade ecumenice învățîndu-ne cum să credem.

Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Citat:
Da, am studiat tot ce se putea studia, pentru a nu exista dubii.
Insa te-as intreba altceva. Pentru tine exista erezie, sau merg toate de-a valma? Si daca exista erezie, diferita de dreapta credinta, in ce consta atunci diferenta dintre ele?
Sigur că există erezii și sectarisme și că e mare diferență între ele și dreapta credință doar că voi nu le prea pricepeți, nu aveți DISCERNĂMÎNT și vă încumetați să osîndiți... ați citit voi cîte ceva din cărțile sfinților părinți și gata dați voi verdicte asemenea inchiziției ''ortodoxe''. Păi ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție! Ok?

Citat:
Mai intai cauta pe net icoanele cu ereticii de pe peretii bisericii de la Draganesti.Pe aurele lor scrie clar numele. Apoi, mai vorbim.
ok o să caut și o să mai vorbim... eu m-am uitat dar crede-mă că n-am remarcat, poate ar fi bine să dai tu un link. Dar ai priceput tu de acolo intepretarea mesajului proorocitor?

Citat:
Nu, frate draga, falsele minuni sunt minunile facute de demoni, cu care acestia ii inseala pe cei neinduhovniciti si care au o credinta din parere.
Te pomenești că fac demonii vindecări și învieri de morți și altele... Demonii nu pot face minuni... tocmai de aceea sunt false minuni, ''minunile'' prin care înșală și păcălesc și-ți iau ochii ca să-i crezi. Ale sfinților toate au fost reale și au fost mărturisite de oameni, de martori.
Citat:
Caci demonii se pot transforma in ingeri de lumina, pot lua chipul lui Iisus, al Maicii Domnului si-i pot insela pe cei ce cred in astfel de aparitii, care iti spun multe neadevaruri, ca tu sa le crezi si sa ratacesti si pe altii de la dreapta credinta.In aceste inselari cad cei care cred despre ei insisi ca sunt sfinti sau luminati.
Nu pot ei lua chipul lui Dumnezeu sau să se arate în chipul preasfintei Maria sau al lui Iisus ci ei iau acest chip din tine, din amintirea icoanei la care te rogi ca să crezi că te ''mîngîie'' Dumnezeu sau că stai cu El de vorbă cînd defapt ei stau sub amintirile tale și prin ele te păcălesc. Păi dacă ar fi cum spui dumneata, ar trebui să ne temem de orice icoană și ar însemna că toate icoanele ar fi înșelări și toate aparițiile și vedeniile din moment ce dracii se pot arăta așa cum spui tu și lua orice chip. Și chiar dacă ar putea lua, oare tu nu ai discernămînt ca să-ți dai seama ce spune acel duh și acea icoană și la ce te îndeamnă și ce fel de slujire și ascultare are de Dumnezeu? Deci cu timpul te poți lămuri ca să știi sigur ce e de la Dumnezeu și ce e de la satana. Dar să arunci așa cu ''știință'' în sensul că ăia care cred sunt niște înșelați că zici tu asta nu merge să știi căci ești mai rea ca inchiziția.

Citat:
Ai citit parerile unor neaveniti, care habar nu au ce spun erminiile.In timp ce A.Boca picta la Draganescu, a venit un episcop d la Patriarhie si i-a poruncit sa stearga acele blasfemii si uraciuni, la care A.Boca a raspuns obraznic, spunand ca el a pictat ce i s-a aratat, fiind convins ca i s-a aratat de la Dumnezeu, fara sa stie ca a avut vedenii demonice.
A pictat exact ci i s-a arătat de la Dumnezeu din moment ce ele s-au împlinit și se împlinesc. Deci iată cine era arhiereul cel obraznic și colaboraționist care a fost trimis de sistemul care se simțea cu musca pe căciulă. Cel în care crezi tu deși AB i-a răspuns cinstit și a ascultat mai departe de Dumnezeu. Deci urîciuni sunt faptele știm noi ale cui pictate foarte frumos la Drăgănescu.

Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?
Citat:
Eu, sa credeti in mine? Dar Biserica Ortodoxa nu-ti spune nimic? Nu eu canonizez, frate, ci Biserica Ortodoxa. Daca nu asculti de ea, dar asculti de A.Boca, iata idolatria, ti-ai facut dumnezeu separat la care te inchini, luand in deradere toata predania Bisericii.
Draga mea eu sunt mirean din BOR care cred că AB era preot cu mare Har și dacă tu nu poți crede atunci eu nu ascult de biserică? Păi cine ești tu să condamni și să-l faci eretic pe AB și să mă faci eretic și idolatru pe mine? Păi eu cred și în sfinții VT și în cei ai NT și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice și nu mi-am făcut o fixație așa ca tine ca să nu cred în păr. prooroc. AB. Deci asta e idolatrie, asta pe care o manifești dumneata. Înciuda evidenței, a multelor minuni și proorocii împlinite, a mulțimii de sfinți și a vieții lui muecenicești tu negi și persiști vrînd să crezi în minciuni și bîrfe adică în necredință persistînd în a susține că sunt false minuni și urîciuni tot ce s-a întîmplat.

Citat:
Pai, ytocmai, ca tu te increzi doar in ceea ce stii tu, iar tu nu stii nimic despre A.Boca, din cate vad.Si asa se intampla cu majoritatea celor ce ratacesc pe la Prislop, ca habar nu au la cine merg sa se roage.
Te pomenești că merg ei la Prislop să se roage la satana... și iată că pe mulți chiar după moarte i-a vindecat, le apare în vis sau în vedenie și îi vindecă. False minuni, nu? Nu-ți dai sema de absurditatea ''credinței'' tale de tip inchizitorial?

Citat:
Iar ti-ai umplut capul cu prostii. Tu stii la ce se refera o proorocie? La lumea materiala, sau la Biserica si la eshatologie? Ce treaba am eu cu telefoanele si cu navele? Ti-a zis Hristos ca te mantuiesc telefoanele si navele, sau ca nu te mantuiesc? Ce cauta in biserica oameni in pantaloni scurti? Dar de fapt si acela era tot un autoportret al lui A.Boca care dupa ce s-a lepadat de calugarie, si-a ras barba si purta pantaloni scurti si ochelari de soare. Cine l-a caterisit nu l-a si obligat sa se lepede de preotie si calugarie.
Păi proorocul este cel ce ne spune viitorul și el se întîmplă așa cum a zis proorocul. Multora le-a spus viitorul și a fost exact așa cum a zis. Mărturii din astea sunt cu miiile. Deci le-a proorocit ADEVĂRUL. Ai mai văzut pe cineva care să poată face așa ceva afară de proorocii lui Dumnezeu?

Care e problema... păi el se tăinuia și se ascundea de securitate ca să nu mai poată zice nimeni că e dușman al poporului... deci s-a supus dar nu și cu sufletul, nu și cu Harul... ci a rămas mai departe de partea lui Dumnezeu dar pe vrăjmași i-a păcălit.

Citat:
Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească și de împlinirea proorociilor lui în viața lor în timp ce ăia pe care mi ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți.

Citat:
Cauta pe net si vei gasi o multime de dovezi contra.
Sunt naivii care nu vor să vadă ci vor să osîdească în ciuda evidenței.

Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări.
Citat:
Iubirea catre A.Boca nu-ti garanteaza cu nimic mantuirea. Eu nu sunt impotriva lui A.Boca, ci impotriva sectei ce se formeaza in jurul lui, ducand oamenii la ratacire.
Tu crezi că ucenicii și preotul de la Prislop formează o sectă?
Păi acolo e o sfîntă Mînăstire Ortodoxă. Tu spui că e o sectă și că pelerinii sunt niște sectanți sau niște prozeliți?
Draga mea cei ce merg la AB sunt creștini ortodocși și am prieteni și colegi care au fost și au mărturisit că și acum se mai fac acolo minuni din cînd în cînd.

Citat:
Nu mai rastalmaci cuvintele mele, sfintii cei adormiti nu se ocupa cu catehizarea credinciosilor, asa cum a facut vedenia cu A.Boca. Maica Domnului nu ne trimite la sfintii adormiti sa ne invete ortodoxia si tainele, ci ne trimite la duhovnicii in viata.
Știi tu mai bine ca oricine la cine ne trimite Dumnezeu. Ba este exact așa: AB l-a avut Duhovnic pe sf. Serafim de Sarov recomandat de Preasfînta Maria și asta rezultă din toată viața lui creștin ortodoxă deci tind să cred aceste zvonuri și nu încăpățînarea ta cu care negi evidența.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 21:51:07.
Reply With Quote