Citat:
|
În prealabil postat de Iustin44
citand litanul
Satana stie ca SINGURA NOASTRA SANSA DE SCAPARE ESTE DOMNUL IISUS HRIASTOS. A incercat in primul secol sa-i nimiceasca pe crestini prin masacre. Dar sangele crestinilor era ca o samanta. Asa ca a incercat alta metoda: sa deturneze inchinarea crestinilor spre orice altceva dar cat mai putin (sau deloc)spre Domnul Iisus Hristos.
De ce nu spui adevarul pana la capat? Dupa ce au scapat de 3 secole de prigoane vrasmasul mantuirii noastre a adus neghina ereziilor in invatatura curata a Bisericii.Mai intai a fost Arie ce nega dumnezeirea Mantuitorului Hristos, dar erezia lui a fost condamnata de cei 318 Sf Parinti la Sinodul I Ecumenic, stabilind si primele 7 articole ale Crezului, apoi Macedoniu nega dumnezeirea Sfantului Duh, dar Sf Parinti adunati la Sinodul II Ecumenic l-au condamnat, stabilind si ultimele 5 articole ale Crezului ce se zice si acum in Biserica Ortodoxa. Apoi ereticul Nestorie invata ca in Hristos sunt 2 persoane: cea nascuta din veci din Tatal si cea umana nascuta din Sf Fecioara Maria. Rezulta ca Maica Domnului nu mai poate fi numita Teotokos -Nascatoare de Dumnezeu ci doar Antropotocos- Nascatoare de Om. Gasesti toate la Istoria Bisericii Universale. Toate ereziile au avut ca incepator un om plin de mandrie ce a pus mai intai gandul lui fara sa mai intrebe pe altii, fara sa ia pilda Sf Ap Pavel:'...ca m-am suit la Ierusalim ca sa vad pe Petru si pe Iacov si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc, ca nu cumva in zadar sa alerg sau sa fi alergat.' (Galateni 2,2) Putea sa caute adevarul in Scrierile Parintilor Apostolici, ucenici directi ai Apostolilor.
|
Am spus tot ce trebuia spus.
Completarea pe care ai adus-o deschide alt subiect. "Neghina ereziilor" a inceput sa intre din primul secol. In sec. III-IV, biserica deja avea destule invataturi de origine pagana invelite in ambalaj crestin (cele mai multe preluate din imperiul roman). Multe dintre aceste invataturi si obiceiuri le mai gasim si astazi. Se pare ca acele Sinoade muscau momeala sa se ocupe de "ratacirile" vre-unui personaj si uitau sa faca curatenie in biserica.