View Single Post
Vechi 08.08.2016, 17:26:45
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tu ai venit cu niste idei foarte originale de teologie pretins ortodoxa si cand ti s-a cerut sa vii cu citate din Sf. Parinti care sa le sprijine, te-ai facut ca nu vezi sau le-ai inlocuit cu pseudo-logica ta "originala".

Citeste mai sus despre "delirul mistic" de sorginte patologica, s-ar putea sa-ti fie util daca iei problema in serios.
Singurul loc, unde să zicem am venit cu idei mai originale, a fost topicul unde am apărat cu biruință, Sfintele Icoane, fiindcă am menținut topicul în "sola scriptura", de ce? Fiindcă doar prin asta pot respira ereziile neo-protestante, e singurul medicament care îl acceptă, iar pentru vindecarea lor, nu ne rușinăm în Duhul Sfânt și lucrarea cu harul Lui, să le arătăm că Biserica, Ortodoxia, are fundament biblic, în absolut tot ce face.

Apoi, acele idei originale, n-au fost niciunde, niciodată, împotriva Scripturii și/sau împotriva Sfinților Părinți. Iar dacă am greșit să-mi fie spus clar: aici ai greșit, fiindcă uite, Sfântul acesta, spune asta: "..." și te contrazice.

Acesta e un dialog civilizat, cu bun simț, cu responsabilitate și asumarea faptelor. Nu în spatele unui pseudonim "Alin B." împroști cu nimicuri... Nu se face așa...

De asemenea îți recomand și eu să citești articolul postat de "crinrin", dar mai mult recomand cartea "Psihiatria pentru duhovnici", am postat-o mai sus, pe care eu am citit-o, mi-a fost făcută cadou de o persoană foarte apropiată și dragă, care vrea să mă vadă preot sub orice formă, și care carte cred că te va ajuta enorm în agresivitatea ta pe forum... Nădăjduiesc...

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sincer, tot nefondat crezi ca ai mai fost banat de 2 sau 3 ori?

Nu te mai da lovit, ca esti numarul unul la improsat oamenii cu calificative si acuzatii sub masca falsei iubiri, falsei smerenii si falsei aprinderi duhovnicesti.

Da. poate ca actor aveai succes dar asa, nimeni nu inghite povestile tale, nu-l mai lua pe vsovi de sus ca sunteti fix la acelasi nivel.
Da, am două banări, slavă Domnului, le-am meritat din plin.

Prima banare, când am postat cu numele meu real, fără pseudonim (lucru care nu-l văd greșit, n-am nimic de ascuns) dar am început să răspund la topicuri vechi de ani de zile, la care adminul vedea că nu are rost să mai răspundem, și le-am luat pe rând începând de la cel mai vechi și nici nu spuneam mare lucru de folos spre mântuire, și nici nu am citit regulile forumului. Am meritat banarea, categoric.

Iar a doua banare, cu pseudonimul "Daniel_ortodox", am fost banat fiindcă am răspuns foarte aspru și acid, fratelui "Mihail_c.", am răspuns practic în cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, punându-le în postarea mea, dar mai bine era dacă puneam direct citatul Sfântului Ioan Gură de Aur. Acea banare am meritat-o încă și mai mult, decât prima, fiindcă mi-a lipsit total discernământul, dragostea, buna cuviință, trezvia, dreapta socoteală, rugăciunea și tot lucrul bun, necăutând să port neputințele celuilalt.

Dar tu câte banări ai ?
Și de ce ai 17 mii de postări, majoritatea cu 4-5 cuvinte, fără să spui mare lucru, mereu neargumentat, majoritatea postărilor tale plin de agresivitate, atacuri la persoană, zeflemitor, calomniator, ponegrești și jignești, pe nerusuflate.
Tu de câte ori meritai să fi banat ?

Frățiorul meu drag... Să ne iertăm unii pe alții... :)

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Hai mai Igor, atata te-ai rugat de el sa faca un topic in care sa discutati amandoi ca sa-l convingi ca greseste si acum ii zici ca-i sectar si vrei sa fie banat ? Dupa ce te-ai ratoit la admin si la ceilalti ca l-au banat ? :)
Frate Iuliu :) ...rățoit, e un cuvânt prea puternic, îl găsesc chiar vulgar... Era o recomandare, de a nu fi banat. Dar tot citindu-l, văd că am greșit... mai greșim că suntem oameni... nu?

Dar uite, fiindcă ai cerut în mod expres, să-i răspund, îi voi răspunde, la o postare de aici, pentru tine...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 17:29:30.
Reply With Quote