"Dar El, întorcându-Se și uitându-Se la ucenicii Săi, a certat pe Petru și i-a zis: Mergi, înapoia mea, satano! Căci tu nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor." - Marcu 8, 33; Matei 16, 23.
L-a jignit Hristos pe Petru? Normal. Și-a cerut iertare Hristos? Nu. Merita Petru? Da normal că merita.
În fine, nu mai intru în alte detalii. Nu știi să gestionezi niște reguli de bun simț față de tine și alte persoane, dar mai ales mai mult. Problema e alta... De unde îți vin neputințele astea și cum se poate opri cauza asta?
Nu vrei să primești și să împlinești nimic din ce te învăț și nimic din binele ce ți l-am dorit. Harul este peste tot în lume, dar oamenii dacă nu se deschid să-l primească, să lucreze cu el, să-l înmulțească, să-l dăruiască... singuri își fac rău și suferă...
Nu ești pregătită să te respecți, să te ajuți, să te vindeci, nici pe tine, nici pe ceilalți, nu ești pregătită să devii soție și nici mamă. Dar nădăjduim, eu cel puțin, nădăjduiesc mult în îmbunătățirea ta, surioară... Și sunt convins că vei reuși.
Iartă-mă și Dumnezeu să ne ierte.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 07.08.2016 at 14:11:55.
|