Citat:
Iar despre Sfinții cei mari ai Bisericii, nimeni nu spune nimic...
|
Sfinții cei mari vorbesc ei înșiși cu gura lor în Cuvînt. Deci îi pomenește Domnul Iisus însuși înaintea sfinților îngeri.
Tu n-ai citit și zici că nimeni nu spune nimic... N-ai citit și dezinformezi fiindcă crezi în ceea ce nu știi de parcă ai știi.
Citat:
E doar o părere, părerea mea... Așa simt, că ceva nu-i în regulă, lipsesc multe din cele duhovnicești, care țin de Biserică și comuniunea cu Biserica, la monahul Arsenie Boca, pucioasa, la "moșu dumnezeu" și "verginica", "trâmbițe", etc. ...
|
Bine că recunoști că e doar o părere... o simțire care te încîntă deși e o slavă deșartă de sine însuți... o necredință josnică și rea care se autoîndreptățește încercînd să înșele.
Mă bucur că ai curajul unei păreri și nu dau cu parul, nu te condamn pentru ea dar te-am sfătuit să te lămurești... să cercetezi viețile lor, a celor 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, faptele lor, mesajele lor... descoperind mucenicia lor în vreme de prigoană și treptat înțelegîndu-i mai bine pe fiecare dintre ei nu vei mai emite păreri nefundamentate făcîndu-i în toate felurile.
Crede-mă că eu am citit despre fiecare cîte ceva și citesc și din Cuvînt și ți-am mărturisit că nu am văzut și nu am auzit în ultima 100 de ani o viață mai jertfelnică pentru Dumnezeu, din iubire de Iisus și de poporul român ca a acestor 7 Trîmbițe Apocaliptice. Și tu îi crezi amăgiți sau fermecați sau căutători de minuni și vrăjitorii ca să farmece și să înșele credincioșii? Păi nu ei făceau minunile ci Dumnezeu prin Credința lor. Iar minunile sunt mărturisite de foarte mulți și nu sunt păcăleli sau iluzii sau altceva ci sunt defapt MILA DOMNULUI!.. pentru săracii din poporul romîn care nu aveau bani de doctori.
Citat:
Personal, cunosc un caz, un om a mers la Arsenie Boca să ceară să se lase de fumat, s-a lăsat de fumat, apoi la o lună după aceea, soția lui se îmbolnăvește de chisturi ovariene, și o operează, îi scoate tot uterul și toată feminitatea... Nu știu, e ceva suspect cel puțin la "minunile" de la Arsenie Boca...
|
Păi vezi, satana nu poate să nu dea el îndoiala și suspiciunea și apoi bîrfa ca să pună unii ca tine boala soției în seama Sfîntului Ardealului. Păi de ce e vinovat Arsenie Boca de boala soției aceluia care s-a lăsat de fumat? Nu pricepi că atunci cînd îți recapeți Credința atunci te atacă și diavolii? Și nu direct ci atacă pe cei pe care îi iubești tu mai mult: soție, copii, părinți ca să zici de durere așa ca tine văzîndu-i cum mor: ''mai bine nu cunoșteam pe Arsenie Boca... mai bine nu știam de Dumnezeu și de Trîmbițele Lui și n-aș fi pățit nimic.'' Așa gîndește omul... și dracul știe asta... deci vezi... dracul vrea să fii mort în necredință și să calci în picioare pe cei drepți și pe sfinți și atunci îți dă pensie mare... așa ca torționarilor. Tu te bucuri de ea și te crezi mare ortodox cînd defapt nu ești decît un colaboraționist trist... care osîndești la fel ca partidul comunist pe eroii și mucenicii ortodoxiei române.
Citat:
Când Hristos vindeca pe cineva spunea: "Dute și să nu mai spui nimănui", vindeca pe ascuns și Însuși Domnul se ascundea după aceea, se ruga prin pustiuri, prin munți, noaptea, să-l vadă cât mai puțini, să știe cât mai puțini...
Noi la fel, suntem învățați, când ne rugăm să ne încuiem înăuntrul cămarei noastre și să ne rugăm în ascuns și Cel ce vede, ne va răsplăti în ascuns, spune...
|
Da dragul meu.. așa făcea Domnul Iisus dar Petrache Lupu era un biet cioban iar sf. Verginica era cea mai săracă fetiță de 9 ani din satul Maluri, toți o alungau cu pietre din pricina că era urîțică și sărăcuță. Ce pretenție poți avea de la ei căci erau neștiutori de carte însă Arsenie Boca făcea numai în Taină Minunile și în particular că doar nu crezi că veneau oamenii la el ca la circ. Păi veneau la El fiindcă mulți erau pe patul morții, pe ultimul drum și se rugau de el și sperau într-o minune...și minunile veneau din Mila lui Dumnezeu pentru dreapta Credință a sfîntului Ardealului. Chiar și Verginica se ascundea cu Dumnezeu căci era prigonită de autoritățile comuniste deci sigur nu făcea în public nicio minune ci tăinuia și ea așa ca Arsenie Boca.
Citat:
Ori din experiențele oamenilor euforiei și farmecului, lipsește smerenia, ascunderea, discernământul, dreapta socoteală, trezvia... lipsesc... prea multe...
|
Eu cred că din mintea ta lipsește discernămîntul și bunul simț fiindcă faci mereu tot felul de afirmații josnice gratuite și neacoperite de realitate... bazîndu-te pe extrapolările și exagerările tale așa ca pe vremea lui Iisus... susținînd că dacă e vorba de minuni, atunci cu Belzebul sunt făcute... deși orbul Bartimeu le răspunde celor din sinedriu care îl acuzau pe Domnul Iisus: ''Nu s-a mai văzut vreodată ca un orb din naștere să își recapete vederea și știm că Dumnezeu nu le ajută celor păcătoși...''
Citat:
Acest post nu îți este adresat ție "vsovi", ție îți voi răspunde la posturile tale ca răspunsuri pentru mine, cu mila Domnului, în zilele ce vor urma, după Postul Maicii Domnului, dacă voi mai trăi. Deci te rog, dacă tot vrei să răspunzi acestui post al meu, deși nu îți este adresat ție, ci celor ce mai trec și citesc pe aici, te rog totuși aici și mereu, să scrii cuvintele corect, scrie încet, cu răbdare, că nu te grăbește nimeni, niciunde.
|
Așa și fac... scriu cît mai corect gramatical ca să nu dau loc la intepretări și scriu mereu cît mai lămuritor ca să nu se înțeleagă altceva decît ceea ce aș fi vrut să scriu.
Te rog nu-mi mai răspunde mie mereu ca unui nebun sau unui îndrăcit că pînă la urmă sigur te mîncă pe tine toate alea pe care le tot pomenești, te mîncă sectele, ereziile, demonizările, farmecele, falsele minuni, satanele, mîndriile, neascultările și toate răutățile pe care le arunci asupra mea și a altora din pricina necredinței tale care vine din puțina ta cercetare și cunoaștere și din nedreapta ta mărturisire crezînd că aduci ''apărare'' ortodoxiei.
Ți-am mai spus, mai drept-ortodoxe ca cele 7 Trîmbițe Apocaliptice nu a fost nimeni în ultima 100 de ani așa că mărturiile tuturor celor care au văzut și au crezut ar trebui să te tempereze și să te ajute să poți și tu citi și crede în Cuvîntul lui Dumnezeu din mesajul Apocaliptic al tuturor celor 7 sfinte Trîmbițe... să te lămurești de la Cine ar putea fi.
Ne ajută și mă bucur că măcar în Postul Sfintei Marii nu îi mai faci copiii și fiii ei cei mai buni și mai apropiați și mai cuminți și mai Credincioși așa niște eretici și sectanți posedați de satana... care vrînd faimă farmecă mulțimile cu tot felul de false minuni. Minunile Trîmbițelor au fost și sunt reale și autentice așa ca ale lui Hristos și ca ale tuturor sfinților... dăruite din Mila Domnului pentru tot omul credincios.
Nu le confunda cu falsele minuni ale lui antihrist care se arată printre știri la rubrica noutăți cît este el de vrednic, cu fața lui aia spurcată și mîrșavă... așa cum se arăta Ceaușescu... între orele 8 și 10 dînd prețioase indicații: mai des, mai adînc, adică să muncești de 6 ori mai mult și bobul de grîu sau de porumb să iasă mai mic și mai mucegăit încît să nu-ți iasă la hectar nici pe sfert... dar de frica memorie colective și a înfierării proletare în ședința patriotică să declari rezultate record la hectar.
Măcar în post mă bucur că te oprești de la a tot ridica mărturie mincinoasă împotriva Trîmbițelor lui Dumnezeu. Dar asta nu înseamnă că n-ai putea să și mai răspunzi.
Dar decît să continui discuțiile pe postările anterioare ca să nu se mai înțeleagă nimic, mai bine scrie maxim 20 de rînduri cu nelămuririle tale dar fără să aduci înjosiri înjositoare la adresa cuiva. Ok?
Așa ne ferim să păcătuim discutînd.