Oare se crede ca oamenii vor fi judecati dupa religia in care s-au nascut (ortodox, catolic, protestant, neo-protestant, alte culte, etc) si am crescut? Domnul Hristos a transmis mesajul ca oamenii vor fi judecati dupa faptele lor, nu dupa religie sau grupare.
Gruparile exista pentru ca oamenii au interpretat diferit si nu s-au inteles, nu au cazut de comun acord in anumite detalii privind dogmele.
Dar baza este aceeasi, e vorba despre esential.
Nu am citit tot topicul, asadar nu stiu ce si cum exact, dar fiecare are dreptul la lumea lui interioara in care se simte bine cu el si implinit. Nu in totalitate, dar macar in mare parte.
Si pe langa credinta afirmata, eu cred ca mai tine si de cum e omul, in primul rand trebuie sa avem respect reciproc.
La mine la munca, o perioada de 3 luni a fost angajat un baiat care era crestin dupa evanghelie. Am mancat cu el la masa, am vorbit, ne-am inteles, am fost si cu el la un joc de volei cu grupul lor (eu nu am jucat ca nu sunt amator), si am discutat de cateva ori si pe tema credintei. Parerile au fost impartite, dar respectul a existat intre noi.
Am fost chiar si la ei intr-o Duminica, am fost invitat sa vad cum se boteaza ei. Oamenii sunt normali, nu au exagerat cu nimic, cu exceptia ca la ceremonie au pus accentul un pic mai mult pe emotiv.
Nu a insinuat nimic sa ma convertesc sau chestii de genu asta, iar eu nu am avut nici un fel de strabatere in privinta asta, pentru ca stiam unde ma duc.
Am fost doar odata, nu frecventez, si am fost acolo din curiozitate si bun simt.
Nu inteleg de ce trebuie sa ne acuzam mereu sau sa acuzam pe altii din cauza crezului.
Problema apare doar daca omul este rau intentionat, este agresiv, insistent in anumite privinte, etc.
So, faith in humanity restored, somehow.
|